Rekordhøj eksport af amerikansk svinekød

Eksporten af amerikansk svinekød satte i november en ny rekord, der overgik tidligere højdepunkter fra midten af 2021, skriver Fleischwirtschaft.

Ifølge en pressemeddelelse fra USMEF (U.S. Meat Export Federation) er stigningen i eksporten af amerikansk ​​svinekød primært blevet drevet af Mexico, Mellemamerika og Colombia, skriver Fleischwirtschaft.

I november nåede eksporten af ​​svinekød op på 258.601 ton, hvilket afspejler en markant stigning på 5 procent fra året før. Eksportværdien steg med 2 procent og nåede 737,4 millioner dollar, hvilket er den højeste siden maj 2021 og den syvende højeste nogensinde.

For perioden januar-november udgjorde eksporten af ​​svinekød i alt 2,64 millioner ton, hvilket repræsenterer en stigning på 8 procent fra det foregående år.

Eksporten af ​​svinekød til Mexico opnåede en værdirekord på 221,3 millioner dollars i november, en stigning på 5 procent fra året før. Mexicos stigende efterspørgsel efter amerikansk svinekød er kommet til trods ny konkurrence.

Mellemamerika afgørende

Mellemamerika var afgørende for at sætte månedlige mængde- og værdirekorder for eksport af svinekød i november. Honduras, Guatemala og El Salvador bidrog til en stigning på 35 procent i mængde og en stigning på 37 procent i værdi.

Colombia satte en værdirekord på 34,3 millioner dollar i november, en stigning på 59 procent i forhold til året før.

Mens svinekød udmærkede sig, stod amerikansk oksekødseksport over for udfordringer i november og registrerede den tredjelaveste værdi i 2023. Med i alt 99.029 ton, var der tale om et fald på 14 procent fra det foregående år og et fald på 7 procent i værdi til 786,2 millioner dollar. I årets første 11 måneder var oksekødsmængden der blev eksporteret 13 procent under rekorden i 2022.

Læs også