Lille stigning i udsigt på tyske smågrisepriser

Med julens komme er der udsigt til, at den tyske notering for smågrise, Nord-West-noteringen vil stige i næste uge efter flere måneder med stagnation, skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Nord-West noteringen lød mandag på uændrede 22,00 euro, mens noteringen for 8-kilos grise ligeledes er uændret på 14,20 euro. 
 
Onsdags steg nogle hollandske smågrisenoteringer med 50 eurocent, hvilket svarer til 4 kroner, og torsdag blev de danske SPF-puljenoteringer hævet med 10 kroner, 

Fredag steg den tyske VEZG-smågrisenotering med én euro, eller 7,50 kroner. Det er endnu ikke de store prisstigninger, men statistisk set kan det godt være startskuddet til det sæsonmæssige opsving. 

Den tyske omsætterorganisation VEZG skrev i fredags, at udbuddet på smågrisemarkedet falder, og at udbuddet nu kan afsættes uden større problemer. Selv hvis det måske er lidt overdrevet, viser den lille prisstigning i både Holland, Danmark og Tyskland i hvert fald, at presset på smågrisemarkedet aftager.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil stige med en euro til 23,00 euro. Det svarer til 209 kroner inklusiv vægtregulering.

Læs også

Privat slagteri glæder sig til genåbning
Frost i Frankrig bekymrer
Strategie Grains opskriver europæisk eksport af hvede
Stigende efterspørgsel efter olie
Hvedeprisen revancherer og henter ind på rapsprisen
Agromarkets: Yderligere hvede ud af markedet