Markedsberetning: Kamp om oksepriserne
Stort set alle slagterier i Europa kæmper lige nu for at få salgspriserne op, og det sætter sit præg på markedet for okse- og kalvekød.

Driften på Danish Crown Beefs slagterier var i sidste uge stabil. Arkivfoto: Danish Crown Beef.
- Der lægges arm om priserne, fordi kreaturerne især i Holland og Tyskland bliver dyrere, da der er underudbud. Det gør, at slagterierne skal presse den prisstigning ud til kunderne, og det er en proces, som der lige nu tages fat på. Det sker ikke natten over, og det bliver vanskeliggjort af, at foodservice stadig ikke er en del af markedet, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.
Salget til Sydeuropa fortsætter på et jævnt niveau. Italien kæmper med en tredje bølge af covid-19 og dertilhørende nedlukninger, hvilket giver en usikkerhed, mens Grækenland stadig er i fasten op mod den græske påske.
- Selvom alle taler prisstigninger, så handler det lige så meget om, at mange af slagtilbuddene skal væk. Det oplever vi blandt andet på det danske marked, hvor udenlandsk kød ikke i samme omfang bliver falbudt, og det er positivt, da det giver os arbejdsro i vores samarbejde med de danske kunder, siger Henning Sønnichsen.
Driften på Danish Crown Beefs slagterier var i sidste uge stabil.
Tilmeldingens størrelse til denne uge er typisk for årstiden og med den slagtekapacitet, der er til rådighed, betyder det, at der slagtes op i indeværende uge og ikke udsættes dyr til uge 12.
Alle kreaturnoteringer er desuden uændrede, lyder meldingen fra Danish Crown Beef.