Notering for tyske slagtesvin stiger med 22 øre

Den tyske slagtesvinenotering steg onsdag med 3 cent til 1,57 euro pr. kg (11,70 kroner), oplyser Danske Svineproducenter.

I denne uge er situationen på det europæiske kødmarked forbedret.

Onsdag steg den tyske slagtesvinenotering med 3 cent (22 øre) til 1,57 euro pr. kg (11,70 kroner), oplyser Danske Svineproducenter.

- Markedssituationen på det tyske slagtesvinemarked har næppe ændret sig. Udbuddet af slagteklare grise er ikke stort, og slagteriernes efterspørgsel er god. Derfor kræver mange tyske svineproducenter, at grisepriserne skal stige. Flere tyske slagterier har imidlertid gjort det tydeligt i de seneste uger, at de ikke er villige til at acceptere prisstigninger, så længe priserne ikke stiger i samme omfang på kødmarkedet. Derfor truede slagterierne i sidste uge med at reducere antallet af slagtninger og var således i stand til at forhindre en prisstigning, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:

- I denne uge er situationen på det europæiske kødmarked imidlertid forbedret. Vejret har været godt i de seneste dage, og der har været gang i grillaktiviteterne. Desuden vækker faldende infektionstal forhåbninger om, at flere coronarestriktioner med hensyn til restaurationsbranchen ophæves.

Læs også