Kvartalsrapport var prissvag for majs og soja men ikke for hvede

Torsdag aften udgav det amerikanske landbrugsministerium deres rapport for de amerikanske kvartalslagre med afgrøder. Rapporten viste sig at være overraskende prissvag for majs og sojabønner, hvorimod den var overraskende prisstærk for hvede. Kvartalsrapporten bekræfter dermed hvedeprisens optrend hen over de seneste uger. Derimod ser det fortsat noget tungt ud for soja- og majsprisen.

CBOT-hvede i US-cent pr. bushel

Den amerikanske hvedepris er i optrend. De seneste ugers prisfaste takter blev bekræftet og suppleret af torsdagens kvartalsrapport fra det amerikanske landbrugsministerium over landets lagre med afgrøder pr. den 30 september.

Kvartalsrapporten fra det amerikanske landbrugsministerium over landets afgrødelagre pr. den 30 september ændrer ikke på det faktum, at majsprisen og især prisen for sojabønner lige nu peger nedad, alt imens hvedeprisen peger opad. Det er en noget usædvanlig situation, at prisen for hvede i så høj grad går i modsat retning af prisen for sojabønner og majs. Ikke desto mindre er det tilfældet, og denne usædvanlige situatio

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også