Sænker notering for kødkvæg

Danish Crown Beef sænker Dansk Kødkvæg-noteringen med 50 øre/kg og holder øvrige kategorier uændret.

Et minus på 50 på Dansk Kødkvæg-noteringen er, hvad andelshaverne i Danish Crown Beef kan forvente, mens de øvrige kategorier er uændrede.

I en markedsberetning skriver Danish Crown Beef, at der er en flot efterspørgsel, og der ikke er tegn på, at efterspørgslen på oksekød skulle vende i den nærmeste fremtid – nærmere tværtimod.

For mens antallet af slagtedyr på europæisk plan stadig ikke helt formår at matche den høje efterspørgsel, åbner det for nye muligheder i Danish Crowns produktmiks ud mod eksportmarkederne.

- Over en bred kam er der godt gang i eksporten. Ser vi på det sydlige Europa, bestiller Spanien pæne mængder rygge og bagfjerdinger, mens vi efter kundernes ønske har introduceret bagfjerdinger med højreb af ekstra god kvalitet. Kigger vi til Italien er der en rigtig pæn efterspørgsel på rygge til især Rom, mens Grækenland lægger meget pæne ordrer på det lyse kød, siger Henning Sønnichsen.

Afventende i Asien

Mens kadencen generelt er høj i det sydlige Europa, er Asien – blandt andet på grund af den sene nytårsfejring sammenlignet med herhjemme – en smule mere afventende.

Forventningen er dog, at restaurationsmarkedet vil tage fart på den anden side af nytåret. Det er dog ikke kun i Østen, at noget kan være undervejs i foodservice. Herhjemme peger de lettede restriktioner på en – forhåbentlig – snarlig tilbagevenden til en mere normal hverdag

- Med restriktionerne helt væk, er det nok blot et spørgsmål om tid, før kunderne igen finder vej til restauranterne, mens kantinedriften rundt omkring, så småt er kommet op i gear igen. Dét sagt, har udespisningen taget nogle drøje hug under de skiftende stramninger og lempelser af restriktionerne, hvilket får nogle til at holde vejret lidt endnu. Det er dog vores forventning, at det blot er et spørgsmål om tid, før branchen igen er oppe i »normale« omdrejninger – såfremt, vi kan holde nye restriktioner stangen, lyder det fra Henning Sønnichsen.

Tillægget for Dansk Kødkvæg sænkes i den kommende uge med 50 øre, mens noteringen for alle øvrige kategorier er uændrede.

 

Læs også