Ugunstigt vejr i USA og Kina kan holde hvedeprisen oppe på lang sigt

Ikke nok med at Ukraine og Rusland er afskåret fra at levere hvede ud på eksportmarkedet, så er de amerikanske arealer med vinterhvede også hårdt ramt af ekstremt tørre vejrforhold, samtidig med at Kina ser ud til at få den ringeste hvedeproduktion nogensinde. Det kan potentielt sætte et endnu større pres på den i forvejen stramme globale forsyningssituation.

Tørre vejrforhold hen over den sydlige del af de amerikanske arealer med vinterhvede i blandt andet Kansas, Texas og Oklahoma ser ud til at reducere dette års høstudbytter. Mere end halvdelen af arealerne med vinterhvede i Kansas bliver således klassificeret til at være påvirket af den ekstreme tørke, mens det meste af vinterhveden i Texas og Oklahoma også lider. For at få den amerikanske vinterhvede til at gå i vækst, er det nødvendigt med nedbør i de her dage og uger. Men det er der ikke umidd

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men du kan prøve et digitalt abonnement i to måneder til prisen for én. Dette abonnement giver fuld adgang til indhold på www.effektivtlandbrug.dk og e-avisen hver dag.

Læs også