Kreaturnoteringen står stille

Efterårsvejret trykker salget af okse- og kalvekød, skriver Danish Crown, der fastholder noteringen i samtlige kategorier for uge 44.

Markedet for okse- og kalvekød er inde i et af årets stille perioder, hvor efterårsvejret lægger en dæmper på salget. Det betyder, at det primært er de klassiske efterårsudskæringer, der finder god afsætning, mens de øvrige dele af kreaturet er mindre efterspurgte.

Det skriver Danish Crown i virksomhedens ugentlige markedsberetning for oksekød fredag. Således er kreaturnoteringens uændret i samtlige kategorier.

- Okse- og kalvekød træder i baggrunden i denne her periode, og derfor drives salget primært af vores gode samarbejde med detailhandlen, hvor vi har pæne kampagner på primært vores efterårssortiment, men det ændrer ikke på, at forbruget af okse- og kalvekød helt klassisk falder i november og december, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Fornuftigt salg til Sydeuropa

Salget til Italien, Spanien, Grækenland og det øvrige Sydeuropa er fortsat på et fornuftigt niveau for årstiden, men aktiviteten er også her dæmpet. Derfor handler det ifølge Henning Sønnichsen om at sikre de ordrer, der er i markedet.

- Lige nu er vi meget opmærksomme på, at vi får hjulpet de udskæringer, som ikke er i sæson, godt ud mod kunderne. Det lykkes indtil videre udmærket, og det er fokus for øjeblikket, så vi holder vores lagre skarpe i de mindre aktive perioder, siger Henning Sønnichsen.

Der er slagtet som forventet i både Aalborg og Holsted. Samme billede ventes i den kommende uge.

Læs også