bannerPos

Arla sænker mælkeprisen med 5,6 øre pr. kg

Arlas mælkepriser falder.pr. 1. juli.
24-06-2020 13:25

Arlas acontopriser for konventionel og økologisk mælk falder med 5,6 øre pr. kg fra 1. juli.

Arlas acontopris for konventionel mælk falder med 5,6 øre pr. kg fra 1. juli 2020. Derfor vil Arlas acontopris for konventionel mælk af førsteklasses kvalitet baseret på GMO-frit foder, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 243,0 øre pr. kg, oplyser selskabet.

Også Arlas acontopris for økologisk mælk falder med 5,6 DK øre pr. kg fra 1. juli. Derfor vil Arlas acontopris for økologisk mælk af førsteklasses kvalitet, hvor medlemmet har indsendt data for både Arlagården Plus og Klimatjek, være 303,6 øre pr. kg.

- Efter de lave priser i marts og april er råvarepriserne begyndt at stabilisere sig i de sidste par uger, men på niveauer, der stadig er lavere end før Covid-19-perioden. Efterspørgslen er stadig usikker, nu hvor landene begynder at åbne igen, men stadig med restriktioner på forskellige niveauer. Lavere priser og usikkerhed påvirker fortsat markedet, lyder det fra Arla.

På det britiske øko-marked oplever Arla en ubalance mellem udbud og efterspørgsel ud over usikkerheden omkring Covid-19, der påvirker markedet negativt. Andre økologiske markeder er derimod forblevet stabile, selvom de lider under samme usikkerhed i forbindelse med Covid-19 som resten af mejerimarkedet.

Markedsoversigt

- Som forventet faldt mælkeproduktionen i Europa i april efter den stærke start på året. Månedens produktion steg med blot 0,4 procent, hvilket fik år til dato-væksten til at falde til 2,3 procent, inklusiv påvirkningen fra den ekstra dag i februar. Råvaremarkederne er begyndt at stige, og det er tidligere end forventet, selvom priserne lige nu stabiliserer sig på niveauer, der fortsat er lavere end før Covid-19-perioden. Kun prisen på skummetmælkspulver er lige nu højere end på samme tid sidste år, hvilket alene skyldes, at sidste års pris var på vej op efter historisk lave niveauer, skriver Arla i en markedskommentar.

Arla oplever, at ostepriserne, både gul ost og mozzarella, er steget, nu da foodservice og lignende afsætningsmarkeder begynder at åbne igen efter nedlukningerne. Og det ser også ud til, at efterspørgslen er på vej tilbage til normalt niveau, selvom de kortsigtede priser kan falde lidt igen, når lagrene er genopfyldt.

- De globale pulverpriser er også begyndt at stabilisere sig, efter at de begyndte at stige igen i slutningen af maj, hvilket gav anledning til forsigtigt positive GDT-resultater. Smørmarkedet er roligt i øjeblikket med EU-priser, der fortsat ligger under den globale pris, og EU’s smøreksport steg på den baggrund med 37 procent i årets første fire måneder, skriver Arla.

- Oplagringen under EU’s PSA-ordning er øget væsentligt, idet 11.000 tons skummetmælkspulver, 43.000 tons ost og 50.000 tons bloksmør er accepteret ifølge ordningen indtil nu. Dette bidrager til at opretholde en vis balance på markedet, slutter selskabet.

mip

Flot aften i forsøgsmarkerne

Velas afholdt forleden Åbent Hus i forsøgsmarkerne i Nr. Søby. Her deltog godt 100 fynske planteavlere, der kunne nyde en fin sommeraften med faglige indlæg.

Så starter landboauktionen op igen

Efter en corona-pause er landboauktionen i Kongens Tisted den 10. juli igen klar til at sætte dyr under hammeren – dog med en række forholdsregler.

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.
Side 1 af 1871 (37414 artikler)Prev1234567186918701871Next