Danish Crown Beef hæver noteringen
Noteringen for køer, kvier og stude over 42 måneder øges med 30 øre. Ifølge Danish Crown Beef så giver genåbningen af samfundet fornyet luft til okse- og kalvekødsmarkedet.

- Vi gør, alt hvad vi kan – og lidt til – for at fjerne problemet hos andelshaverne med slagteklare dyr, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef. Arkivfoto: DC Beef.
Troen på tilværelsen er ved at vende tilbage hos kunderne i Danish Crown Beef, og foodservice-sektoren åbner på en forholdsvis hurtig og positiv måde i Nordeuropa og begyndende i Sydeuropa. Samtidig har detailhandlen holdt kadencen, og det betyder, at Danish Crown Beef nu kan gå helt op i kapacitet.
- Vi er kommet fri af den helt fastlåste situation, vi har været i, men det betyder ikke, at vi er tilbage ved normalen. Genåbningerne gør, at vi har mere rum at manøvrere i, og derfor ser vi ind i at afvikle det efterslæb af dyr, der er opstået som følge af, at andelshaverne har holdt dyr tilbage, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.
Situationen er den samme hos de øvrige slagterier, og derfor betyder det også, at et større udbud vil holde priserne nede i en periode.
Nye markeder, nye mønstre
Covid-19 har skabt en ny virkelighed på markedet for okse- og kalvekød, og det har blandt andet betydet nye åbninger for Danish Crown Beef i Nordamerika. Mens markedet for biprodukter gik i stå i Sydøstasien, og centrum for hudemarkedet blev sat ud af spil i Norditalien, har nye muligheder vist sig i Canada.
- Vi har omstillet os, så de produkter, der var svært omsættelige i en periode, har fået nye markeder. Det er blandt andet restaurantudskæringerne, som er gået til webhandel, og da Covid-19 satte slagtningerne på pause lokalt i Canada, var vores salgsteam hurtige til at åbne op til det marked. På den måde har vi fået skabt nogle nye muligheder, som også skal udnyttes fremadrettet, siger Finn Klostermann.
Indtil videre er fokus at få slagtet de ca. 4.000 dyr, som er blevet udsat til bedre tider. Det forventes, at dette er klaret inden sommerferien.
- Vi frygtede egentlig, at sæsonen var tabt, men vi er lykkes med initiativer, som vi ikke turde håbe på for et par måneder siden. Det er dog vigtigt at understrege, at vi stadig befinder os i en usikker periode med helt nye mønstre. Turismen kommer til at mangle, og de helt store forsamlinger over sommeren bliver heller ikke til noget, så vi skal læse den kommende periode på en helt ny måde, siger Finn Klostermann.
aldo