bannerPos

Danish Crown Beef hæver noteringen

- Vi gør, alt hvad vi kan – og lidt til – for at fjerne problemet hos andelshaverne med slagteklare dyr, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef. Arkivfoto: DC Beef.
16-06-2020 13:28

Noteringen for køer, kvier og stude over 42 måneder øges med 30 øre. Ifølge Danish Crown Beef så giver genåbningen af samfundet fornyet luft til okse- og kalvekødsmarkedet.

Troen på tilværelsen er ved at vende tilbage hos kunderne i Danish Crown Beef, og foodservice-sektoren åbner på en forholdsvis hurtig og positiv måde i Nordeuropa og begyndende i Sydeuropa. Samtidig har detailhandlen holdt kadencen, og det betyder, at Danish Crown Beef nu kan gå helt op i kapacitet.

- Vi er kommet fri af den helt fastlåste situation, vi har været i, men det betyder ikke, at vi er tilbage ved normalen. Genåbningerne gør, at vi har mere rum at manøvrere i, og derfor ser vi ind i at afvikle det efterslæb af dyr, der er opstået som følge af, at andelshaverne har holdt dyr tilbage, siger Finn Klostermann, der er CEO i Danish Crown Beef.

Situationen er den samme hos de øvrige slagterier, og derfor betyder det også, at et større udbud vil holde priserne nede i en periode.

Nye markeder, nye mønstre

Covid-19 har skabt en ny virkelighed på markedet for okse- og kalvekød, og det har blandt andet betydet nye åbninger for Danish Crown Beef i Nordamerika. Mens markedet for biprodukter gik i stå i Sydøstasien, og centrum for hudemarkedet blev sat ud af spil i Norditalien, har nye muligheder vist sig i Canada.

- Vi har omstillet os, så de produkter, der var svært omsættelige i en periode, har fået nye markeder. Det er blandt andet restaurantudskæringerne, som er gået til webhandel, og da Covid-19 satte slagtningerne på pause lokalt i Canada, var vores salgsteam hurtige til at åbne op til det marked. På den måde har vi fået skabt nogle nye muligheder, som også skal udnyttes fremadrettet, siger Finn Klostermann.

Indtil videre er fokus at få slagtet de ca. 4.000 dyr, som er blevet udsat til bedre tider. Det forventes, at dette er klaret inden sommerferien.

- Vi frygtede egentlig, at sæsonen var tabt, men vi er lykkes med initiativer, som vi ikke turde håbe på for et par måneder siden. Det er dog vigtigt at understrege, at vi stadig befinder os i en usikker periode med helt nye mønstre. Turismen kommer til at mangle, og de helt store forsamlinger over sommeren bliver heller ikke til noget, så vi skal læse den kommende periode på en helt ny måde, siger Finn Klostermann.

aldo

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next