bannerPos

Danish Crown fastholder svinenotering og udsætter slagtninger

Svineproducenternes tilmeldinger af svin er højere end ventet, og derfor forventer Danish Crown i næste uge at udsætte modtagelsen af omkring 79.000 grise. Arkivfoto
06-08-2020 14:04

Tilmeldingen af slagteklare svin til Danish Crown er højere end ventet, og derfor forventer selskabet i næste uge at udsætte modtagelsen af omkring 79.000 grise. Uændret svinenotering.

Danish Crown fastholder svinenoteringen på 10,50 kroner i næste uge.

Det europæiske marked for grisekød er lige nu præget af ferieperioden i Sydeuropa, og så spænder et stigende antal corona-tilfælde rundt om i Europa ben for fortsat fremgang i foodservice-segmentet, skriver selskabet i en kommentar.

- Markedet er fortsat præget af stabilitet, men den stigning i aktiviteten, som vi ellers har set de seneste uger, er nu fladet ud, fordi der er usikkerhed om planerne for den videre genåbning rundt omkring i Europa. Omvendt er der en stabil eksport til Kina, men kursen på dollar er faldet op mod 10 procent siden midten af maj, og det tager desværre toppen af de ellers pæne priser, som vi sælger til i Kina, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en jævn efterspørgsel på forender, bove og nakker, mens afsætningen af kamme, bacon og brystflæsk er stabil. Priserne på skinker er derimod en smule under pres, fordi flere af de store kunder i Sydeuropa lige nu holder ferie.

- De udsving vi ser i Europa lige nu, er faktisk helt normale for årstiden. Det, der er unormalt, er, at vi i det sene forår og i de første sommermåneder så faldende priser, hvor vi normalt ellers har stigende priser. Den tumult er markedet ved at komme sig over, men tempoet i den fortsatte genåbning i Europa kommer til at betyde meget for priserne i de kommende måneder, siger Lars Albertsen. 

Halv kapacitet i Ringsted

Slagteriet i Ringsted er indtil videre lukket ned for eksport til Kina og kører på halv kapacitet.

Tilmeldingen til indeværende uge er ligesom de foregående uger højere end forventet, og det gør, at der vil blive behov for at udsætte omkring 79.000 grise i næste uge.

- For søernes vedkommende udsættes der 600 søer til uge 33, og slagteriet i Skærbæk tager overarbejde de første fire dage i næste uge. Det øger slagtekapaciteten, og med den nuværende tilmelding udsættes der dermed 400 søer til uge 34, lyder det fra Danish Crown.

mip

Forlæng tilladelser til produktion i særlige tilfælde

Det skal være muligt at forlænge produktionstilladelser, så producenter under ekstraordinære omstændigheder kan lukke ned for produktion uden at skulle risikere, at de ikke kan åbne for den igen, når tiderne bliver bedre, mener miljøudvalgsformanden i LandboNord.

Blå blok indkalder til samråd om minivådområder

Det går alt for langsomt med at få godkendt ansøgninger om minivådområder, mener blå blok, der nu kalder fødevareminister Mogens Jensen (S) i samråd.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.
Side 1 af 1933 (38648 artikler)Prev1234567193119321933Next