Danish Crown melder udsolgt af flæskestege

Allerede nu kan Danish Crown melde udsolgt på alle eksklusive danske flæskestege af kamsteg, og de sidste almindelige flæskestege bliver leveret til supermarkedskæderne den 23. december.

- Vi har haft en stigende efterspørgsel på de eksklusive flæskestege af kamsteg, og selvom vi har gjort alt, vi kunne for at producere flest mulige op til jul, så er de totalt væk nu. Vi kan ikke levere flere inden jul, så der er kun det tilbage, som supermarkederne har fået nu. Der er jo f.eks. kun de Frilandslandmænd, der er, så vi har forsøgt at planlægge at slagte flest mulige grise til ugerne op til jul, men efterspørgsel er simpelthen større end udbuddet i år, siger Torben Pedersen, der er ansvarlig for salg af fersk kød i Danish Crown.

Den store efterspørgsel på eksklusive flæskestege har man også mærket hos Danish Crowns webshop Dyrbar.dk, hvor kød af højeste kvalitet fra slagterierne vælges ud og sælges direkte til forbrugerne.

Fordoblet kapacitet

I 2018 blev alle krogmodnede flæskestege fra Danish Crown også udsolgt, og derfor havde man forsøgt at forberede sig på den store efterspørgsel på krogmodnede flæskestege ved at udvide kapaciteten til at krogmodne til mere end det dobbelte i Kolding, hvor Guldrummet og Dyrbar.dk holder til. Men det har altså ikke været nok. 

Den store efterspørgsel på de eksklusive flæskestege, som koster flere gange prisen af en almindelig flæskesteg, kommer ikke bag på topkokken Thomas Pasfall, der er indehaver af den Michelin-anbefalede restaurant Pasfall i Odense.

- Folk er blevet bevidste om deres flæskesteg. Julemiddagen er for mange danskere et af de vigtigste måltider på hele året, og der vil mange gerne tilføje lidt ekstra. Det kan man gøre med en krogmodnet flæskesteg, som vil være et samtaleemne under middagen, men det giver også noget til dem, som hygger sig med at gå hele dagen og forberede det store måltid. Det kan også være, at man kan lide tanken om, at grisen har levet ude på marken, så man kan sidde ved julebordet og sige ”prøv at smag den her steg, den er fra Friland”. Det handler om den ekstra smag, men der er også masser af storytelling til julemiddagen i at vælge en eksklusiv flæskesteg, siger Thomas Pasfall ifølge Danishcrown.dk.

 

Læs også