bannerPos

Danmark øger svineeksporten markant

Der er fortsat stor appetit på dansk svinekød, også udenfor EU-landene. Arkivfoto.
24-09-2020 08:02

Danmark har i løbet af de første syv måneder af 2020 øget eksporten af svinekød til tredjelande udenfor EU til over en halv million tons, viser nye tal.

Den store efterspørgsel efter svinekød fra specielt Kina har fortsat været med til at holde gang i den danske eksport af svinekød i årets første syv måneder. Det viser tal fra EU-kommisionen ifølge Markedsnyt for svinekød fra Landbrug & Fødevarer.

Fra januar til og med juli i år 2020 eksporterede Danmark 529.189 tons svinekød i produktvægt, og det var en stigning på 19 procent i forhold til samme periode i 2019, hvor Danmark eksporterede 443.137 tons.

Med den øgede eksport konsoliderer Danmark sin position som EU's tredjestørste eksportør af svinekød til tredjelande efter Spanien og Tyskland. 

Flere svin i Kina

Ikke overraskende er det Kina og Hong Kong, der næsten egenhændigt har været driveren for den øgede eksport. I lande som Japan og Sydkorea er importen af svinekød fra de 27 EU-lande faldet med mellem 20 og 30 procent. 

Fremover kan der dog være tegn på, at Kina vil få mindre brug for at importere svinekød. Ifølge telegrambureauet Reuters viser tal fra det kinesiske landbrugsministerium, at Kinas bestand af svin er stigende.

Således var svinebestanden i august 4,7 procent højere end i juli, og hele 31,63 procent højere end på samme tidspunkt året inden.

hka

Suspension af vaccine ophævet

Fødevarestyrelsen har ophævet suspensionen af anvendelsen af vaccinen Suvaxyn PRRS MLV til svin mod PRRS. Producenten Zoetis glæder sig over styrelsens afgørelse.

Glæde over tredoblet pulje til modernisering

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion har længe presset på for at få øget puljen med midler til modernisering og etablering af mere klima- og miljøvenlige slagtesvinestalde. Nu er puljen tredoblet.

Klimaminister glad for delaftale om en klimalov for EU

Der er nu taget det første skridt mod en aftale om en europæisk klimalov. Klimaloven skal sikre, at målet om klimaneutralitet senest i 2050 bliver juridisk bindende, og det er klimaminister Dan Jørgensen (S) godt tilfreds med.

Arla hæver aconto-prisen med 7,50 øre

Arlas aconto-pris for konventionel mælk vil stige med 7,50 øre pr. kg fra 1. november.

Markedspodcasten - Europæisk hvedepris tordner derudaf

Til trods for en stor lagerbeholdning mange steder, så stiger hvedeprisen. Hvordan kan det hænge sammen? Og hvilken betydning har det for planteavlerne? I podcasten bliver der som altid rundet de vigtigste tendenser indenfor afgrødemarkedet. Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere.

Vis lederskab i S og V

Sexisme, køn og klima fylder næsten hele dagsordenen og sendefladen i medierne. Og det selv om et af Danmarks højest profilerede erhverv, minkavl og pelsindustri, er ved at bukke under.

EU-strategi støtter fødevareproducenterne

L&F med Martin Merrild i spidsen bakker op om, at Europarådet vil støtte landmænd og fødevareproducenter ved at styrke et mere bæredygtigt europæisk fødevaresystem.

Seks nye tilfælde af ASF i Brandenburg

Nu er der i alt bekræftet 86 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Agtech-virksomhed får ny kapital

Virksomheden TeleSense Inc. har fået tilført 10,2 millioner dollars i kapital for at øge produktionen. Samtidig bliver kendt dansk-amerikaner inden for kornbranchen nyt medlem af bestyrelsen.
Side 1 af 1953 (39060 artikler)Prev1234567195119521953Next