bannerPos

Forudser normal svensk høst

Der er udsigt til en større svensk havrehøst i år.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
13-07-2020 10:55
Svenske Lantmännen forudser, at den svenske korn- og oliefrøhøst i år bliver på 6,1 millioner tons, hvilket er på et normalt leje.

Lantmännens prognose for den årlige høst af korn, oliefrøafgrøder og bælgfrugter tegner til at blive på 6,1 millioner tons, hvilket er lavere end sidste års rekordhøst, men lidt over det femårige gennemsnit.

- Vi forventer en god høst i Sverige i år, både hvad angår volumen og kvalitet, selvom der vil være regionale forskelle. Vi har et stort ansvar for at håndtere høsten på den bedste måde, siger Mikael Jeppsson, leder af kornenheden i Lantmännen.

- Lantmännen har masser af kapacitet til at modtage, tørre og opbevare korn og er godt forberedt til at tage ansvaret for dette års høst på en sikker måde på trods af den igangværende koronaviruspandemi, siger han.

Forholdene har varieret i forskellige dele af landet, især i forhold til nedbør. I de sydlige dele af Sverige forventes høsten at være af normal størrelse eller lidt under. Længere nord og især omkring Mälardalen forventes en større høst.

Havre-, rug- og hvede-baserede produkter som havregrød, mel og pasta er mere efterspurgte i butikkerne, mens efterspørgslen efter byg er faldet. Aflyste begivenheder og lukkede restauranter har ført til et fald i ølforbruget rundt om i verden.

- Havre har vigtige sundhedsmæssige fordele og er en vigtig afgrøde for det svenske landbrug. Sverige har meget gode betingelser for dyrkning af havre, og der er stor global interesse for svenske havre takket være deres høje kvalitet, siger Mikael Jeppsson.

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next