bannerPos

AgroMarkets følger nu også markedet for foderfedt og olier

Fremover kan husdyrproducenterne få AgroMarkets' bud på de mest optimale tidspunkter for køb af foderfedt og foderolier. Foto: Morten Ipsen
02-12-2019 09:51

Fremover kan kunder i AgroMarkets få handelsvirksomhedens bud på de mest optimale tidspunkter for køb af foderfedt og foderolier.

AgroMarkets, der anbefaler købs- og salgstidspunkter for korn, foder, gødning, m.v., vil nu også anbefale de mest optimale tidspunkter for køb af foderfedt og foderolier.

- Der er et meget stort behov for at skabe øget gennemsigtighed også på dette område, så vi har længe haft planer om at inddrage disse produkter i vores analyser, siger John Jensen, handelsrådgiver hos AgroMarkets A/S.

Det er dog først nu, at AgroMarkets har kunnet samle den nødvendige viden til også at kunne sende købssignaler på produkterne. Det kræver nemlig som altid, at der som minimum er en forhandler, der vil sælge til de priser, AgroMarkets indikerer på deres hjemmeside. 

AgroMarkets har længe haft fokus på for eksempel palme-, raps- og sojaolie og vil nu altså også inddrage svinefedt og mættet fedt – for eksempel Bergafedt (C16) og Lipitec Bovi 85 (CA forsæbet) – i handelsvirksomhedens markedskommentarer, prisoversigter og ikke mindst købsanbefalinger, som kunderne får via SMS. 

mip

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.
Side 1 af 1852 (37037 artikler)Prev1234567185018511852Next