Høst i USA er nu et overstået kapitel

Den amerikanske høst med majs og sojabønner er nu et overstået kapitel. I år var et lidt anderledes høstår i USA, eftersom høstpresset udeblev. Udover en skuffende produktion af majs og sojabønner, så nedgraderes kvalteten af den netop plantede amerikanske vinterhvede.

Skruer vi tiden tilbage til august måned, så det yderst lovende ud for dette års amerikanske høst med majs og sojabønner. Men voldsomme vejrforhold med tornadoer og kraftigt stormvejr lagde store dele af de amerikanske soja og majsarealer ned. Derfor blev høsten alligevel ikke så god, som perspektiverne så ud for blot tre måneder siden. Nu er de amerikanske landmænd, så netop blevet endegyldigt færdige med at høste majs og sojabønner. Vi kan i den forbindelse konstatere, at høstpresset i år er udeblevet. Derimod har de amerikanske afgrødepriser og afgrødepriser i resten af verden, været inde i en kraftig stigning siden august måned.

Nu hvor høsten med majs og soja er i hus, så er fokus i stedet vendt imod kvaliteten af den amerikanske vinterhvede, der netop er blevet færdigsået. Og det ser ikke ligefrem godt ud, med hensyn til kvaliteten af den amerikanske vinterhvede, hvis vi kigger på den seneste opgørelse fra det amerikanske landbrugsministerium, der udkom mandag aften. Ifølge det amerikanske landbrugsministerium, så vurderes kun 43 procent af den amerikanske vinterhvede til at være af bedste kvalitet – god til fremragende kvalitet.

I sidste uge lød vurderingen på, at 46 procent af den amerikanske vinterhvede var af god til fremragende kvalitet, og i markedet lå der tilmed en forventning til, at kvaliteten af den amerikanske vinterhvede ville blive opskrevet med 2 procent. Derfor var det en slem skuffelse for markedet, at det amerikanske landbrugsministerium i stedet valgte at nedskrive kvaliteten for den amerikanske vinterhvede med 3 procent. Samtidig er den nuværende vurdering på, at 43 procent af den amerikanske vinterhvede er af god til fremragende kvalitet langt under de 52 procent af den amerikanske vinterhvede, der fik det bedste kvalitetsstempel på samme tid sidste år.

Læs også