bannerPos

Høsten går ikke for godt i USA

Dagsgraf: CBOT Majs i US-cent pr. bushel Majsprisen i USA er allerede opadgående. Med de seneste kvalitets og høstresultater fra det amerikanske landbrugsministerium, er der ikke noget der tyder på, at denne optur skal stoppe lige foreløbigt. Det gælder i øvrigt afgrødepriserne over en bred kam i hele verden.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
08-10-2019 17:02
Her hjemme er høsten af de primære afgrøder for længst overstået. Det er den ikke i USA og her går det ikke ligefrem efter planen. Både høst og kvalitet halter gevaldigt efter det normale og det kan gå hen og gavne afgrødepriserne også her hjemme i en positiv retning, i lang tid fremover.

Det går ikke så godt som forventet med at høste afgrøder i USA. Samtidig er kvaliteten af de amerikanske afgrøder heller ikke for god. Det kan være lige præcis den cocktail, der kan få afgrødepriserne op igen, efter et ellers prissvagt år for især kornpriserne. Høsten her på vores egne breddegrader er for længst slut. Hvor vi i Europa fik en nærmest fremragende hvedeproduktion i år og høst

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.
Side 1 af 1853 (37045 artikler)Prev1234567185118521853Next