bannerPos

Høsten går ikke for godt i USA

Dagsgraf: CBOT Majs i US-cent pr. bushel Majsprisen i USA er allerede opadgående. Med de seneste kvalitets og høstresultater fra det amerikanske landbrugsministerium, er der ikke noget der tyder på, at denne optur skal stoppe lige foreløbigt. Det gælder i øvrigt afgrødepriserne over en bred kam i hele verden.

Peter Arendt

Markedsanalytiker minAgro.dk
08-10-2019 17:02
Her hjemme er høsten af de primære afgrøder for længst overstået. Det er den ikke i USA og her går det ikke ligefrem efter planen. Både høst og kvalitet halter gevaldigt efter det normale og det kan gå hen og gavne afgrødepriserne også her hjemme i en positiv retning, i lang tid fremover.

Det går ikke så godt som forventet med at høste afgrøder i USA. Samtidig er kvaliteten af de amerikanske afgrøder heller ikke for god. igen, efter et ellers prissvagt år for især kornpriserne.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Robot gør dyrkning af roer rentabel

Firmaet Farmdroid har med deres markrobot FD20 skabt mulighed for blandt andet at dyrke økologiske roer, da robotten både sår og renholder marker på op til 20 hektar.

Vi står enestående stærkt

Mens eksempelvis tyske landmænd samles i dyb frustration til demonstrationer, fordi de ikke kan finde nogen venner, står vi i Danmark enestående stærkt, lød det fra formanden for Landbrug & Fødevarer på svineproducenternes årsmøde i går.

Tyske landmænd sendte fælles opråb til nationen

Tusindvis af landmænd fik politikerne i tale under landsdækkende traktordemonstrationer i går. Effektivt Landbrug var med, da landmændene i Slesvig-Holsten afviklede deres arrangement i Rendsborg.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.
Side 1 af 1667 (33325 artikler)Prev1234567166516661667Next