bannerPos

Høsten skuffer mens efterspørgslen overrasker

Ugegraf: CBOT Hvede i US-cent pr. bushel Prisen for hvede går igen op, på trods af et fortsat stort globalt udbud. Hvedeprisen stiger som en konsekvens af en generelt nedgang i udbuddet af afgrøder på globalt plan og som en reaktion på en stigende efterspørgsel efter afgrøder.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
13-11-2019 17:17
Det går langt fra som planlagt og forventet med at få høstet afgrøder i USA. I sig selv er det en prisstyrkende faktor for det globale afgrødemarked lige nu. At vi så dertil lægger, at efterspørgslen efter afgrøder er tiltagende, så tegner det på, at vi skal til at se nye prisstigninger på afgrødemarkedet.

Som jeg beskrev det i gårdsdagens avis, så har det amerikanske landbrugsministerium sat en midlertidig kæp i hjulet for afgrødeprisernes seneste stigninger. Deres rapport over den globale afgrødeforsyning, der udkom fredag i sidste uge, var således til den lidt prissvage side, set i forhold til, hvad der lå af forventninger i markedet. Det ændrer dog ikke på det faktum, at forsyningssituationen strammer til for korn og oliefrø p&arin

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next