bannerPos

Hvedeproduktionen skuffer på den anden side af kloden

Dagsgraf: MATIF Hvede i euro pr. ton Hvedeprisen i Europa ser ud til at lukke ugen i et pænt plus for første gang siden maj måned. Det kunne tyde på at hvedeprisen er ved at være færdig med at falde efter et godt europæisk produktionsår

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
10-09-2019 17:29
Hvedehøsten i Europa viste sig at blive rigtig god i år. Men kigger vi ud i den store verden, så er der andre steder på kloden, hvor det ser knap så godt ud med årets hvedeproduktion. Blandt andet nedskrives den australske hvedeproduktion nu med 10 procent.

Hvedehøsten i Europa er ved at være et overstået kapitel og det viste sig at blive et godt produktionsår hos de største hvedeproducerende lande i Europa. Det er derfor den naturlige forklaring på, hvorfor hvedeprisen er rykket kraftigt ned i Europa hen over 2019 i sin helhed.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Højesteret gav skatteyder mulighed for at vælge om i selvangivelsen

Hvis en skatteyder havde været klar over, at skattemyn­dig­hederne ikke ville godkende tab på blandt andet aktier som fradragsberettiget, ville han have selvangivet sine lån anderledes. Derfor havde han krav på omvalg, fastslår Højesteret i en dom.

Kan traktorerne klare det finske klima, kan de klare sig under alle forhold

Valtras testfolk kører de nye traktorer 800 km nordpå til det barske Lapland. Og i fabrikkens testcenter fryses de ned til minus 40 grader.

19 danske landmænd besøger finske Valtra i denne uge

Selv om der i dag sælges en del færre traktorer i Danmark end for få år siden, sælges der nu flere hestekræfter. En gruppe danske landmænd så i onsdags på produktionen af moderne traktorer, der er skræddersyede efter individuelle ønsker.

Ny udbyder af autovacciner

I september 2019 blev det meldt ud, at DTU Veterinærinstituttet ikke længere kunne modtage ordrer på autovacciner efter den 11. oktober 2019. Nu er en ny udbyder fundet.

Plads til mere lysin og protein i foderblandinger

Foderet er blevet billigt i forhold til den rekordhøje notering, og derfor er der penge i at skrue op for minimumsindholdet af næringsstoffer i blandingerne.

Tre måder hvor landbruget kan vinde klimakampen

Metan-emhætte, planteforædling og grønne fly er altsammen områder, hvor danske landmænd kan ende med at spille en kæmpe rolle, mener Asger Christensen.

Olieprisen er blevet for lav for OPEC-landene

OPEC-landene vil kæmpe med næb og klør for at få olieprisen over 60 dollar. Rusland vil også gerne hjælpe til med at gøre olieproduktion økonomisk fordelagtigt igen.
Side 1 af 1756 (35117 artikler)Prev1234567175417551756Next