bannerPos

Hvedeproduktionen skuffer på den anden side af kloden

Dagsgraf: MATIF Hvede i euro pr. ton Hvedeprisen i Europa ser ud til at lukke ugen i et pænt plus for første gang siden maj måned. Det kunne tyde på at hvedeprisen er ved at være færdig med at falde efter et godt europæisk produktionsår

Peter Arendt

10-09-2019 17:29
Hvedehøsten i Europa viste sig at blive rigtig god i år. Men kigger vi ud i den store verden, så er der andre steder på kloden, hvor det ser knap så godt ud med årets hvedeproduktion. Blandt andet nedskrives den australske hvedeproduktion nu med 10 procent.

Hvedehøsten i Europa er ved at være et overstået kapitel og det viste sig at blive et godt produktionsår hos de største hvedeproducerende lande i Europa. Det er derfor den naturlige forklaring på, hvorfor hvedeprisen er rykket kraftigt ned i Europa hen over 2019 i sin helhed.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Gem sæsonens fosfortilførsel til foråret

DAP har for alvor fundet vej til landets bedrifter, hvor den kvælstofholdige NP-gødning anvendes flittigt – ikke mindst i forbindelse med den højaktuelle efterårsgødskning af vintersædsmarkerne. Men der er god grund til at anvende DAP med omtanke – ellers kan det mærkes på pengepungen og potentielt set også udbyttet.

Peder Philipp stopper i Danish Crown Beef

Efter næsten tre årtier som bestyrelsesmedlem og over 20 år som formand for Danish Crown Beef har Peder Philipp valgt ikke at genopstille, når der er valg senere på året, oplyser Danish Crown.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.
Side 1 af 1634 (32669 artikler)Prev1234567163216331634Next