I Kina spiser de dyrt svinekød
Den absolut mest populære ret på menukortet hos kinesiske restauranter er udskæringer af ribben fra svinekød. Med Kinas forbud mod import af tyskproduceret svinekød er prisen for ribben eksploderet i Kina, og det er godt for dansk svineproduktion.

Dagsgraf: CME-slagtesvin i US-cent pr. pund Den amerikanske svinepris stryger i vejret efter Kinas importforbud mod tyskproduceret svinekød. Således søger Kina nu mod USA, Spanien, Holland og ikke mindst Danmark for at importere de mængder af svinekød, de normalt får fra tyske producenter.
Den kinesiske restaurationsbranche er ligesom restaurationsbranchen i resten af verden i forvejen hårdt ramt på pengepungen, efter at udbruddet af Covid-19 blev en realitet ved årets begyndelse.
I Kina, hvor udbruddet af Covid-19 ironisk nok opstod, er restaurationsbranchen nu blevet ekstra hårdt ramt, efter at der forleden blev pålagt forbud mod import af svinekød produceret i Tyskland.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her