Kina og USA vil lave en fase 1-aftale

Aktiemarkedet var fredag støttet af en kombination af stigende optimisme omkring en snarlig fase 1 aftale-mellem Kina og USA, overvejende positive regnskaber for tredje kvartal og ikke mindst forventninger om en rentesænkning fra den amerikanske centralbank onsdag, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

En del-handelsaftale kan være undervejs medio november, vurderer banken.

En vinterstorm ventes at ramme amerikanske sojabønnemarker i den kommende weekend, men det forventes, at langt størstedelen af høsten er i hus inden da. 

- Udsigten til en handelsaftale har omvendt fået de kinesiske sojapriser til at falde. Dels på grund af adgangen til amerikanske bønner og dels på grund af, at Kina og USA som en del af aftalen ventes at nå til enighed om at ophæve et forbud mod amerikansk fjerkræeksport til Kina, hvilket vil lette presset i den animalske produktion i Kina, skriver Jyske Bank.

Trods udfordringer med hvedeproduktionen på den sydlige halvkugle, er der ingenting, som indikerer, at markedet vil komme til at mangle hvede denne sæson, vurderer banken i samme afgrødekommentar.

Læs også