bannerPos

Markedsnoter: Øget mælkeproduktion i EU

Redaktionen

24-06-2019 17:12

Mælkeproducenter i EU har været ganske produktive den seneste tid. Således er den samlede mælkeproduktion på EU-plan steget med 1,5 procent fra marts til april måned i 2019, meddeler Arla.

Globalt set er mælkeproduktionen dog fortsat lav med en lille vækst i USA i indeværende år og nedgang i New Zealand, (-1,3 procent), Australien (-12,1 procent) og Argentina (-7,5 procent).  

Smørpriserne falder fortsat i Europa med priser, der nu ligger under 4.000 euro pr. ton for første gang siden sensommeren 2016.  Efterspørgslen er stadig lav og handelen træg.  De globale priser er også begyndt at falde, selvom de stadig er højere end i Europa med prisfald på de tre sidste GDT-auktioner. 

På trods af den forholdsmæssige prisfordel for europæiske produkter er der kun begrænset efterspørgsel uden for Europa, og EU’s smøreksport er faldet med 4,8 procent i årets første fire måneder.

På baggrund af udviklingen har Arla valgt at holde afregningspriserne i ro både for økologisk og konventionel mælk. Dermed er prisen for økologisk mælk fortsat 324,9 øre pr. kilo, mens prisen for konventionel mælk er 249,3 øre pr. kilo.

Sommeren har ramt Nord-West-noteringen

For fjerde uge i træk er der ikke blevet ændret på noteringsprisen for smågrise i Tyskland, den såkaldte Nord-West-notering. Dermed er prisen fortsat 64 euro, mens noteringsprisen for 8-kilos grise er 42 euro.

Det tyske slagtesvinemarked har stabiliseret sig, og alle slagterier accepterer nu den nuværende tyske slagtesvinenotering. Da vejrudsigten lover godt vejr for de kommende dage, kan der forventes en stigende efterspørgsel efter grillprodukter. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedsorientering.

På den anden side starter ferietiden i nogle tyske delstater i næste uge, hvilket vil reducere efterspørgslen. Alt i alt regner de fleste markedsinteressenter for tiden derfor med stabile slagtesvinenoteringer.

I mellemtiden udbreder afrikansk svinepest sig i Asien. I sidste uge rapporterede myndighederne, at ASF er kommet til Laos. Det, der vækker bekymringer, er specielt, at ASF således er på vej til Thailand. Infektionsområdet i Laos ligger kun 70 km fra grænsen til Thailand.

Allerede i april måned blev der rapporteret om de første tilfælde af afrikansk svinepest i Cambodia, som ligger sydøst fra Thailand. I Vietnam, øst for Laos, og Cambodia, er der allerede blevet aflivet cirka 2,6 mio. grise på grund af ASF.

Spænding før arealestimater

På fredag offentliggøres de amerikanske arealestimater for majs og sojabønner i USA af det amerikanske landbrugsministerium, USDA, og tallene er imødeset med spænding. Det skriver Jyske Markets fra Jyske Bank i en afgrødekommentar. Dog kan det være svært at få det fulde overblik, lyder det.

- Den sene såning betyder, at flere analytikere ikke tror på, at det fulde overblik er dannet på nuværende tidspunkt. De amerikanske landmænd bruger normalt udtrykket »Rain makes grain«, men i denne sæson er udtrykket foreløbig blevet overhalet af virkeligheden.

Der forventes fortsat et majsareal, der er et godt stykke under det forventede, på grund af flere måneder med meget dårligt vejr i Midtvesten.

- Fremadrettet ser vejret dog knapt så vådt ud sammenlignet med tidligere, hvilket øger muligheden for en bedring af konditionerne i juli. På den korte bane øger det optimismen for udbytterne en smule og lægger en dæmper på stigningerne, men på den lidt længere bane er det stadig arealestimaterne der vægter tungt, hedder det i analysen.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next