bannerPos

Markedsnoter: Vejrudsigter sender hveden op

Redaktionen

15-06-2019 12:38

Den amerikanske hvede steg torsdag som følge af udsigt til koldere og vådere vejr med knapt 2 procent, skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Det var mere end hvad de europæiske hvedepriser på Matif kunne trække, som sluttede med plusser på cirka 0,5 procent, og hvor forholdene for hvededyrkere i Europa generelt ser anderledes mere optimale ud.

- Fokus i hvedemarkedet retter sig mod mandag i næste uge, hvor USDA (det amerikanske landbrugsministerium, red.) dels vil offentliggøre eksporttal for den forgangne uge, dels publicere dugfriske tal for fremskridt i afgrøderne samt betingelser for vinterhveden, skriver banken.

Olien steg

Det, der ligner angreb på to olietankere tæt på Hormuz-strædet i forgårs var med til at bidrage til 2,5 procent højere oliepriser. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Netop Hormuz-strædet bliver betragtet som et af de vigtigste og mest følsomme punkter for olieindustrien, da tæt på 1/3-del af verdens olieforsyning dagligt bliver transporteret via dette forbindelsespunkt, og hvor der kun er få andre alternative ruter med begrænset kapacitet, skriver banken.

I går morges blev en tønde nordsøolie ifølge Jyske Bank handlet til i cirka 61,50 US-dollars, hvilket stadig ligger et godt stykke under de niveauer, en tønde handlede til for blot 14 dage siden, hvor prisen lå omkring 70 US-dollars.

Firmaer afholder »drop-in« maskindemonstrationer

Så er der mulighed for at afprøve den nye Fendt Vario 942 eller en Fendt Vario 724 i marken, samt se om Dal-Bo’s TriMax udfører et godt stykke arbejde i stubmarkerne.

Vinterklargøring af græsmarken

God overvintring af græsmarken afhænger både af vinteren og korrekt pleje i efteråret for at sikre en robust mark med potentielt højt udbytte til næste års græshøst.

Forbruget af zink er på rette vej

Seges Svineproduktion har i flere år haft fokus på at minimere forbruget af medicinsk zink med henblik på at finde alternative løsninger senest i 2022, når et forbud træder i kraft.

Fire nye traktorer fra John Deere

John Deere har udviklet fire helt nye traktorer i 6M-serien med højere niveauer af komfort, ydeevne, manøvredygtighed og udsyn.

Sima i nye klæder

Sima-udstillingen i Paris har ikke alene flyttet dato fra februar til november, men bliver også klædt i nye klæder fra 2020.

Lovende resultater med bæredygtig vandrensning

Virksomheden Envirolyte Technology står bag en naturlig vandrensningsløsning, der angiveligt viser positive resultater indenfor blandt andet tilvækst og fodereffektivitet i svineproduktionen.
Side 1 af 1634 (32666 artikler)Prev1234567163216331634Next