bannerPos

Markedsnoter: Vejrudsigter sender hveden op

15-06-2019 12:38

Den amerikanske hvede steg torsdag som følge af udsigt til koldere og vådere vejr med knapt 2 procent, skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Det var mere end hvad de europæiske hvedepriser på Matif kunne trække, som sluttede med plusser på cirka 0,5 procent, og hvor forholdene for hvededyrkere i Europa generelt ser anderledes mere optimale ud.

- Fokus i hvedemarkedet retter sig mod mandag i næste uge, hvor USDA (det amerikanske landbrugsministerium, red.) dels vil offentliggøre eksporttal for den forgangne uge, dels publicere dugfriske tal for fremskridt i afgrøderne samt betingelser for vinterhveden, skriver banken.

Olien steg

Det, der ligner angreb på to olietankere tæt på Hormuz-strædet i forgårs var med til at bidrage til 2,5 procent højere oliepriser. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Netop Hormuz-strædet bliver betragtet som et af de vigtigste og mest følsomme punkter for olieindustrien, da tæt på 1/3-del af verdens olieforsyning dagligt bliver transporteret via dette forbindelsespunkt, og hvor der kun er få andre alternative ruter med begrænset kapacitet, skriver banken.

I går morges blev en tønde nordsøolie ifølge Jyske Bank handlet til i cirka 61,50 US-dollars, hvilket stadig ligger et godt stykke under de niveauer, en tønde handlede til for blot 14 dage siden, hvor prisen lå omkring 70 US-dollars.

Nyt it-samarbejde bliver til Terra Connect

DLG Connect skifter navn, efter Velas er indtrådt i ejerkredsen med købet af 40 procent af aktierne fra DLG. Samtidig flytter medarbejderne ind i Velas’ lokaler i Vissenbjerg.

- Vi vil gøre branchen verdensførende

En ny national klynge indenfor fødevarer og bioressourcer er født. Med tårnhøje ambitioner i bagagen, er klyngen klar til at hjælpe danske virksomheder til vækst.

Større område, mere specialisering

Mens Agroteks comeback som Valtra-forhandler i Vendsyssel har givet vokseværk for både dækningsområde og medarbejderstab, har det også givet maskinforhandleren en størrelse, der giver bedre mulighed for specialisering, som skal komme både nye og gamle kunder til gode.

Erfaringer med par- og gruppevis opstaldning af kalvene

Måske er det kalvestaldens tur til en opdatering. I hvert fald vælger flere og flere at opstalde deres kalve par- eller gruppevis. En jordbrugsteknologstuderende har besøgt en række konventionelle landmænd og hørt deres erfaringer med opstaldningsformen.

Stadig pæn investeringslyst i landbruget

På trods af coronaens konsekvenser er der fortsat lyst til at investere hos landmænd. Sådan lyder det fra to virksomheder i det vestjyske.

Boligejerne får skattelettelser fra 2021 til 2024

De nye boligskatteregler, som skulle træde i kraft i 2021, udskydes nu til 2024. Det betyder, at ejendomsværdiskatten vil falde, og at ejendomsskatten stiger mindre end forventet mellem 2021 og 2024.
Side 1 af 1850 (36994 artikler)Prev1234567184818491850Next