bannerPos

Markedsnoter: Vejrudsigter sender hveden op

Redaktionen

15-06-2019 12:38

Den amerikanske hvede steg torsdag som følge af udsigt til koldere og vådere vejr med knapt 2 procent, skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

- Det var mere end hvad de europæiske hvedepriser på Matif kunne trække, som sluttede med plusser på cirka 0,5 procent, og hvor forholdene for hvededyrkere i Europa generelt ser anderledes mere optimale ud.

- Fokus i hvedemarkedet retter sig mod mandag i næste uge, hvor USDA (det amerikanske landbrugsministerium, red.) dels vil offentliggøre eksporttal for den forgangne uge, dels publicere dugfriske tal for fremskridt i afgrøderne samt betingelser for vinterhveden, skriver banken.

Olien steg

Det, der ligner angreb på to olietankere tæt på Hormuz-strædet i forgårs var med til at bidrage til 2,5 procent højere oliepriser. Det skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Netop Hormuz-strædet bliver betragtet som et af de vigtigste og mest følsomme punkter for olieindustrien, da tæt på 1/3-del af verdens olieforsyning dagligt bliver transporteret via dette forbindelsespunkt, og hvor der kun er få andre alternative ruter med begrænset kapacitet, skriver banken.

I går morges blev en tønde nordsøolie ifølge Jyske Bank handlet til i cirka 61,50 US-dollars, hvilket stadig ligger et godt stykke under de niveauer, en tønde handlede til for blot 14 dage siden, hvor prisen lå omkring 70 US-dollars.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next