Danish Crown Beef: Meget billigt okse- og kalvekød i markedet

Afsætningen af de dyre udskæringer til Sydeuropa foregår på et lavt niveau, mens hjemmemarkedet primært øger interessen for hakkekød og småkød til hverdagsretter. Alle kreaturnoteringer holdes dog i ro, melder Danish Crown Beef i deres markedsberetning.

Markedet for okse- og kalvekød er i øjeblikket mærket af, at der udbydes rigeligt kød til lave priser, som gør, at priserne presses. Det betyder, at markedet afmattes en anelse i den kommende tid frem mod salget til jul og nytår.

- Vi oplever, at der er rigelige mængder fra blandt Uruguay, Irland og Tyskland, som bliver udbudt til lave priser lige nu. Det er påvirket af flere forskellige faktorer, hvor især nedlukningen af restaurant- og cafélivet i Europa fortsat gør, at de mængder, der tidligere gik den vej, skal finde anden afsætning.

- Samtidig presser udbruddet af afrikansk svinepest i Tyskland også det tyske oksekødsmarked, hvor landmændene dernede lige nu bliver afregnet 1,5-2 kroner lavere end i Danmark, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Uruguay

Det betyder, at afsætningen af de dyre udskæringer til Sydeuropa foregår på et lavt niveau, mens hjemmemarkedet primært øger interessen for hakkekød og småkød til hverdagsretter.

- Vi ser også kød til meget lave priser på det danske marked fra især Uruguay, men vi har et godt samarbejde med detailkæderne omkring kampagner, som gør, at vi flere steder kan komme omkring det. Det er dog en udfordring, som vi skal navigere i den kommende tid, siger Henning Sønnichsen.

For Dansk Kalvs vedkommende er der godt gang i den seneste kampagne, hvilket giver en jævn afsætning, mens der for Dansk Kødkvægs vedkommende i øjeblikket mangler dyr til slagtning for at sikre, at efterspørgslen honoreres.

aldo

Læs også