Nord-West-notering rammer balancen

Prislejet for smågrise i Tyskland ser ud til at have ramt en stabil balance. Således er Nord-West-noteringen uændret i denne uge.

Flere uger med meget omskiftelige svinepriser kan være et overstået kapitel. Således er Nord-West-noteringen i denne uge på uændrede 55 euro, mens noteringen for 8-kilos grise også er uændret på 36,10 euro.

Udbud og efterspørgsel er stort set i balance på det europæiske smågrisemarked, og de fleste tyske markedsinteressenter forventer uændrede smågrisenoteringer i den nærmeste fremtid. Det skriver Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

Ikke desto mindre må man ikke glemme, at smågrisenoteringer typisk falder markant i starten af juli måned. Tyske slagtesvineproducenter og omsættere er normalt klar over, at smågrisepriserne typisk giver signifikant efter cirka i uge 28-29 og tilpasser således deres bestillinger. På den måde forstærker de det sæsonmæssige mønster på smågrisemarkedet.
 
Det tyske slagtesvinemarked er p.t. også stabilt, og man regner hverken med prisstigninger eller prisfald i den nærmeste fremtid. Udbuddet af slagteklare grise falder lidt, men der kommer en katolsk helligdag på torsdag i nogle tyske delstater. Derfor passer udbuddet for tiden fint til slagteriernes efterspørgsel. På kødmarkedet var prisen for hele slagtekroppen uændret i forrige slagteuge.
 
Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen også i næste uge vil være på 55,00 euro. Det svarer til 447 kroner inklusiv vægtregulering.

hka

Læs også