bannerPos

Nu rykker prisen for sukker på sig

LIFFE Sukker, første position i pund pr. ton Prisen for sukker begynder at rykke på sig i opadgående retning. Blandt andet grundet produktionsnedgang i Thailand og en stigende købsinteresse blandt de spekulative kapitalfonde for sukkerfutures.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
03-08-2020 21:10
Der har ikke været meget at glæde sig over, som producent indenfor sukker de seneste år. Siden liberaliseringen af det europæiske sukkermarked tilbage i slutningen af 2017, har sukkerprisen været næsten historisk lav. Men noget tyder på, at der er bedre tider i vente for producenter af sukkerroer.

Med liberaliseringen af det europæiske sukkermarked sidst i 2017, samt fjernelsen af mindsteprisen for europæisk sukker, har vi oplevet en pris for sukker, der har været næsten historisk lav. Da den Europæiske Union tilbage i 2017 fjernede reguleringen af import og produktion af sukker, gik produktionen og udbuddet af sukker kraftigt op på europæisk plan. Det fik den naturlige konsekvens, at prisen for sukker på LIFFE-børsen i London, tog et

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next