Nyt hop i tysk svinenotering

Den tyske slagtesvinenotering stiger nu med 6 cent til 1,95 euro pr. kg (14,53 kr.). Det oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.
 
- I Tyskland svinger stemningen p.t. mellem eufori og desperation. På den ene side kan markedssituationen næppe være bedre. Udbuddet af slagteklare grise falder, mens slagteriernes efterspørgsel er høj. Ifølge tyske slagterier er situationen på eksportmarkederne fremragende, og priserne stiger endda på det europæiske hjemmemarked i forhold til jul. I den seneste slagteuge er prisen for hele slagtekroppen steget med 6 cent på kødmarkedet. Euforien er så stor, at de første tyske slagtesvineproducenter endda kræver 2,00 euro eller mere pr. kg slagtevægt.
 
- På den anden side frygter alle tyske markedsinteressenter, at afrikansk svinepest (ASF) snart kommer til Tyskland. De seneste udbrud i Polen, kun 80 km fra den tyske grænse, vækker bekymringer for, om man virkelig er klar til et udbrud i Tyskland. De tyske myndigheder fremhæver, at man har forberedt sig intensivt i de seneste to år på et udbrud af ASF i Tyskland, men nogle tyske eksperter tvivler på, om det virkelig er tilstrækkeligt. Selvom tyskerne ofte har kritiseret det danske vildsvinehegn langs den tyske grænse, så indrømmer de mere og mere, at det måske ikke er så tosset, skriver Danske Svineproducenter.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også