Oliepriser mod historisk lavpunkt

Nedgangen i oliepriserne ser nærmest ud til at være uden ende. Corona-relaterede begivenheder i USA var onsdag med til at presse priserne på både olie og majs. Det skriver Jyske Markets.

Mens det meste af den vestlige verden holder vejret for de potentielle konsekvenser af coronavirus, de steder hvor virussen ikke allerede har haft betydning, er det svært at se bort fra de økonomiske konsekvenser.  

Det gælder blandt andet oliepriserne, der onsdag fik et dyk på 15 procent, og nu er i et niveau som ikke set i over 15 år. En tønde brent-råolie faldt med næsten fire dollars tønden til 24,88 dollars, mens den amerikanske WTI-future faldt med hele 6,48 dollars til 20,37 dollars. For begge futures er der tale om det laveste niveau siden 2003. 

Den amerikanske beslutning om at lukke grænserne til Mexico og Canada har været medvirkende til den kaotiske stemning på markederne. 

Også priserne på majs faldt betydeligt, skriver Jyske Markets. Det skyldes bolandt andet flere konkurser blandt de amerikanske producenter af biobrændsel.

Læs også