bannerPos

Spekulanter fortsætter opkøb af hvedefutures

Den europæiske hvedepris sætter sig forud for denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Dog forventer både spekulanter og købere af fysisk hvede, at hvedeprisen skal op frem mod høsten i 2020. Denne forventning har jeg også og derfor fastholder jeg også min anbefaling om at være afventende med salg.

AF: PETER ARENDT

MARKEDSANALYTIKER MINAGRO.DK
10-12-2019 17:14
De store spekulanter i USA fortsætter med at bygge op med køb af hvedefutures. Ligeledes er købsinteressen for hvede på eksportmarkedet tiltagende. Godt nok falder hvedeprisen en anelse tilbage i denne uge, men på den længere bane ser spekulanterne ud til at have fået fat i den lange ende.

Den ledende europæiske hvedepris på MATIF-børsen i Paris, sætter sig en anelse i indeværende uge. Det er dog indtil videre blot en nedadgående korrektion ovenpå tre måneders optur og samtidig en naturlig reaktion forud for denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning, der udkommer tirsdag aften.

Det ser ud til at stramme til med den globale hvedeforsyning i 2020 grundet ugunstige vejrforhold flere steder verden ov

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next