Kampen mod coronapandemien har gjort, at eksporten af okse. og kalvekød ud af Danmark er gået ned på lavt blus, og derfor er fokus i endnu højere grad på de danske kunder.

- Det danske marked er vigtigt for os, og derfor er vi lige nu hjulpet af, at vi både har indgået handler, som rækker langt, og at vi har et godt forhold til vores danske kunder. Så grundlæggende kan vi ikke klage, selvom situationen er anspændt i hele Europa, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Det er især salget til detailhandlen, der er tale om. Både hakkekødet og øvrige detailprodukter fra Sdr. Felding er i god gænge, mens foodservice efter en kort opblomstring i efterårsferien igen er lagt ned.

Effekter

I Europa er markedet udfordret af meget strenge restriktioner fra myndighedernes side, og samtidig er nogle af kunderne også udfordret af sygdom.

- Italien er gået i de facto-lockdown, hvor alle restauranter lukker klokken 18, og forsamlingsforbuddet er på fire personer. Situationen er næsten den samme i Spanien, hvor de dog ikke går helt så hårdt til værks. Det gør, at de rygge, der normalt bliver solgt til distributører i Sydeuropa, ikke sælges i samme omfang. Samtidig er nogle af vores kunder i forædlingsindustrien påvirket af, at deres medarbejdere bliver smittede, og det gør, at de ikke køber varer ind i samme omfang, siger Henning Sønnichsen.    

Noteringerne for Dansk Kalv, kalve, ungtyre og kvier under 16 måneder er i denne uge faldet med 30 øre pr. kg. Det betyder eksempelvis, at prisen på kalve og kvier på 160 kg falder fra 20,25 kroner til 20,05 kroner pr. kg. 

hka

Finans