Tysk notering over 14 kroner

Den tyske slagtesvinenotering stiger med 4 cent til 1,89 euro pr. kg (14,08 kroner), meddeler Danske Svineproducenter.

Den tyske slagtesvinenotering stiger onsdag med 4 cent til 1,89 euro pr. kg (14,08 kroner), oplyser Danske Svineproducenter i et nyhedsbrev.
 
- Efter 11 uger med uændrede noteringer er knuden endeligt løst. Allerede i de seneste uger har der været nogle prispositive tendenser på det tyske slagtesvinemarked, men de to helligdage i uge 44 forhindrede en prisstigning. De hollandske og specielt den danske slagtesvinenotering er imidlertid steget i de seneste uger og har således lagt et vist pres på de tyske omsættere om også at kræve højere priser, lyder det.

Ifølge tyske markedsinteressenter er efterspørgslen fra Kina p.t. utrolig høj. Flaskehalsen er imidlertid kapaciteterne af kølehuse. Det vil sige, at man ikke har muligheder nok for at indfryse al det svinekød, som kunne sendes til Asien.

- Det sidste skib, der kan levere svinekød til tiden til det kinesiske nytårsfest i slutning af januar måned, skal påbegynde sejlturen senest om 2 uger. Derefter regner man ikke med, at der kommer nye prispositive impulser i december og januar måned, skriver Danske Svineproducenter, og tilføjer:
 
- I denne sammenhæng skal det fremhæves, at ikke alle tyske slagterier har eksportlicenser til Kina. Disse slagterier, dvs. først og fremmest de små og mellemstore tyske slagterier, kæmper åbenbart hårdt med den høje tyske slagtesvinenotering. I forhold til sidste år er prisen for svinekød kun steget lidt i de tyske supermarkeder. Tyske markedseksperter regner derfor med, at flere mindre og mellemstore tyske slagterier vil gå fallit eller bliver opkøbt af de store slagterier, hvis markedssituationen ikke ændrer sig i de kommende måneder.

mip

Læs også