Kornrapport: Udsigt til rekordudbytter i kornbælter

Udsigten til et godt høstår blandt de største kornproducerende lande fik i går kornpriserne til at falde på børsen i Chicago.

2.751,89 millioner tons! Det forudser det amerikanske landbrugsministerium USDA i sin seneste afgrødeudsigt, den såkaldte Wasde-rapport, at den globale kornproduktion vil nå op på i den indeværende sæson. Det skriver Agromarkets.dk.

Med de enorme udbytter, der i givet fald vil give et overskud på 46,39 milliioner tons i den kommende sæon, vil det være svært at forestille sig, at priserne bliver specielt høje. 

Produktionen af majs stiger med 73,84 millioner tons, og især USA er tilbage igen efter et skuffende 2019. Men også Brasilien, Ukraine og Argentina leverer udbytte og avl i topniveau, skriver AgroMarkets.

Kornpriser faldt

Udsigterne til stærke høstår i Argentina, Australien, Canada og Rusland betyder desuden, at EU-landene må forvente at miste markedsandele på de globale markeder, fra 35 millioner tons i dette høstår til 28,5 millioner tons i de kommende år. 

Rapporten fik straks kornpriserne til at falde på børsen i Chicago, dog ikke så meget som frygtet. 

Også produktionen af sojaskrå ser ud til at være for opadgående. Ifølge WASDE-rapporten vil den samlede produktion af sojaskrå stige fra 237,46 til 246.05 millioner tons i sæsonen.

Til gengæld er der ikke udsigt til, at eksporten af sojaskrå vil stige, da der foventes en lavere eksport fra USA. 

hka

Læs også