USA’s jobmarked starter 2020 i fin form

Den amerikanske økonomi fortsætter med at levere en imponerende solid jobskabelse, konstaterer Nykredit i en kommentar.

- 225.000 nye jobs blev der skabt i januar måned mod en forventning på 165.000. Det er en god portion mere end gennemsnittet i 2019 på cirka 175.000, og mere end rigeligt til at fortsætte tendensen til et nedadgående pres på arbejdsløshedsraten, skriver Nykredit, og tilføjer:

- Arbejdsløshedsraten steg en smule til 3,6 procent, men forbliver trods stigningen tæt på det laveste niveau siden 1960’erne. Holder amerikansk økonomi snuden i sporet i 2020 – og det er vores klare forventning – så kan vi se fald i arbejdsløshedsraten til ned omkring 3¼ procent i løbet af året. Sker det, skal vi altså tilbage til de tidlige 1950’ere for at finde en lavere arbejdsløshed i USA (2,5 procent). Ingen skidt historie for Trump at gå til valg på til november.

Nykredit forventer ikke, at Corona-virusudbruddet vil afføde en reaktion fra den amerikanske centralbank Federal Reserve.

- Vi venter, at de står fast og holder renten uændret 2020 igennem, men selvfølgelig opretholder paratheden til at reagere, hvis Corona-virussen ikke kommer under kontrol relativt hurtigt, skriver selskabet, og tilføjer:

- Gode signaler fra USA er helt afgørende for at opretholde den positive stemning, der har igen har fået overhånden i markedet over den seneste uges tid, og som vi også venter vil dominere de kommende måneder.
 

Læs også