bannerPos

Danish Crown Beef: Varerne skal placeres i et svært marked

I Danmark er salget hjulpet på vej af gode kampagner sammen med detailhandelen, men også her viser Covid-19 sig i markedet, lyder meldingen fra Danish Crown Beef.
03-11-2020 14:00

Markedet for okse- og kalvekød i Europa følger desværre tendenserne i det danske efterårsvejr, hvor der bliver længere og længere mellem de blå stykker himmel. Covid-19 sætter dagsordenen, skriver Danish Crown Beef.

- Der er flere steder, hvor vi begynder at mærke, at Covid-19 giver os noget bøvl. Det åbenlyse er selvfølgelig det manglende salg til restauranter og cafeer, men vi oplever også, at vores kunder i forædlingsindustrien kan aflyse ordrer med meget kort varsel, fordi de bliver ramt af et udbrud på deres fabrikker. Det betyder, at vi skal ud og placere de varer, som ellers var solgt, i et vanskeligt marked, siger Henning Sønnichsen, der er salgsdirektør i Danish Crown Beef.

Markederne i Sydeuropa er gået kraftigt ned i tempo, efter at regeringerne i Spanien, Frankrig og Italien indførte store restriktioner for at inddæmme smitten. Det betyder, at de dyre udskæringer har det svært. Samtidig er det tyske marked også på vej ned i tempo.

Kampagner hjælper

- Noteringerne på vores slagterier i Husum og Teterow er sænket markant de seneste to uger, men dyrene kommer stadig, så priserne for landmændene er bredt set faldene i Tyskland. Samtidig er det tyske marked også lige nu ved at lukke ned, hvor foodservice er lukket ned for hele november og potentielt ind i december, så det vil fortsætte med at sætte sig i noteringerne, siger Henning Sønnichsen.

I Danmark er salget hjulpet på vej af gode kampagner sammen med detailhandelen, men også her viser Covid-19 sig i markedet, men dog fra en anden side.

- Vi har egentlig pænt med ordrer på vores faste varer til det danske detailmarked, men vi kan se, hvordan det stigende smittetryk i Europa får alle aktører til at se sig om efter afsætningsmuligheder. Derfor er der også nogle af vores kunder i Danmark, der får tilbud fra Irland, Sydamerika, Tyskland osv. til nærmest absurde priser. Det kan vi dog navigere ret fornuftigt i, men det siger noget om presset på det øvrige marked, siger Henning Sønnichsen.

aldo

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next