Ny gylleproducent samler to danske mærker

For nogle måneder siden gik firmaet bag AP-Gyllevogne konkurs, og det har sat gang i strukturudviklingen i gyllevognsbranchen. Flere nye firmakonstruktioner har meldt sin ankomst på gyllemarkedet, og en af dem er AP-K ApS.

AP-K er et nyetableret firma, der ejes af partnerne XL-Management og Thyregod A/S, som har samlet det bedste fra AP-Gyllevogn og Kimadan-gyllevogne i et nyt opdateret mærke. Det nye firma er allerede funktionsdygtigt og kan både levere service og reservedele til både AP-Gyllevogne og Kimadan-gyllevogne.

Geert Skovsgaard fra XL-Management er ny bestyrelsesformand for AP-K, mens Thyregods bestyrelsesformand Jens Chr. Hundahl er indtrådt som administrerende direktør for det nye selskab.

- Vi har samlet det bedste fra to anerkendte gylleproducenter i ét selskab med fokus på kundernes behov for driftssikkerhed, præcision og innovation, siger Jens Chr. Hundahl, AP-K ApS.

Sikkert fundament

Jens Chr. Hundahl er en gammel kending i landbrugsmaskinbranchen, hvor han har erfaringer både fra handels-, importør- og producentleddet. Han ser et meget spændende perspektiv i visionerne bag det nye firma og glæder sig samtidigt over, at det står på et fundament af to kendte danske mærker med masser af erfaring.

Med sig i opstartsteamet har Jens Chr. Hundahl yderligere to erfarne nøglepersoner. Den ene er ingeniør Morten Gregersen, der har mange års erfaring med landbrugsmaskiner fra Nordsten, Samson og Thyregod. Han har også arbejdet med gaffeltrucks og rensningsanlæg til spildevand, så samlet set er der 30 års relevant erfaring med i bagagen. For øjeblikket er han Technical Manager hos Thyregod.

Hos AP-K får han ansvaret for product-management i bred forstand, som samlende led for alle tekniske funktioner inklusive produktudvikling.

Vil favne bredt

På servicesiden er det Esben Steffensen, som mange brugere af AP-Gyllevogne allerede kender godt, der kommer til at spille en stor rolle i at sikre de eksisterende kunder en problemfri overgang til en ny leverandør af service- og reservedele. Han har været ansat hos AP-Gyllevogne i rigtigt mange år, inden han nu som selvstændig serviceekspert bliver en del af teamet bag AP-K.

- Produktprogrammet i både AP-Gyllevogne og Kimadan er stort, og det bygger vi videre på efter de kundeønsker, de enkelte markeder har. Nogle steder er vi som danskere foran i udviklingen, andre steder matcher vi fuldt ud, og enkelte steder skal vi tilpasse os nye krav, og det gør vi gerne, for vi vil favne bredt, siger Jens Chr. Hundahl.

- Vi har et omfattende program. I Kimadan-regi kan vi levere enkelt-, boogie- og tridemakslede gyllevogne fra 8 til 24 kubikmeter, mens AP-gyllevogne kan leveres med boogie eller tridemaksler og volumen fra 15 til 35 kubikmeter. Dertil kommer gylletrailere fra 25 til 37 kubikmeter til lastbiler, mobile gyllecontainere fra 80 til 108 kubikmeter, A1-gyllepumper, Kimadan tårn- og Mega-mikser, forskellige nedfældere og slæbeslangebomme op til 32 meter, så der er meget at arbejde videre med, forklarer han.

Fra Nordnorge til Bayern

- Kimadan-gyllevogne og AP-Gyllevogne har tilsammen et produktprogram, der dækker helt fra det mindre landbrug i Nordnorge eller Bayern for den sags skyld til store maskinstationer og landbrug i lande med industrialiseret landbrugsproduktion.

- Vi ser virkelig et stort potentiale i at få de to mærker under samme paraply. Vi har måske markedets bredeste og stærkeste program at bygge på allerede nu, påpeger Jens Chr. Hundahl, og tilføjer:

- Meget taler for et stigende behov for transport af gylle i tankbiler og måske endda mindre gyllevogne i marken. Vi kan levere tankbiler og mobile buffercontainere til stort set ethvert behov og vil også gå ind i kundespecifikke løsninger, så uanset hvilken retning udviklingen tager, kan vi matche behovene, slutter han.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

 

Læs også