Michelin udbygger RoadBib-familien med fem nye størrelser

Med fem nye dimensioner skyder Michelin året 2021 i gang med en markant forøgelse af RoadBib-familien. De nye størrelser mere end fordobler udvalget i den populære serie af traktordæk.

Michelin RoadBib-serien, som blev lanceret i 2018, er det første dæk til +200 hk-traktorer, der er specifikt designet til traktorer med hyppig kørsel på almindelig vej. Både i marken og på asfalt leverer RoadBib optimalt med fokus på lang levetid og solidt greb uanset underlaget.

Med de fem nye dimensioner (540/65 R 30, 650/60 R 34, 650/65 R 34, 650/65 R 42 og 710/75 R 42), som Michelin introducerer på markedet nu, udbygger det franske dækfirma udvalget af størrelser til i alt syv forskellige. De nye dimensioner bliver tilgængelige på både eftermarkedet og som original montering.

Michelin RoadBibs stærke egenskaber både i marken og på vejen er resultat af dækkets særlige mønsterdesign, der består af 52 mønsterblokke og en central »rygrad«, der tilsammen øger grebet i underlaget. Den specielle udformning gør, at 40 procent af dækkets mønster konstant er i kontakt med vejen - en forbedring på 60 procent sammenlignet med Michelin MACHXBIB-landbrugsdækket. Det innovative hybrid-design af dækmønsteret forbedrer også komforten for føreren og bidrager til at sænke brændstofforbruget ved kørsel på vej.

Produktpalette fra 160 til 400 hk

Et andet punkt med særlig nordisk interesse er Michelin RoadBibs stærke egenskaber på vinterglatte veje. Her udmærker RoadBib sig betydeligt i forhold til et traditionelt traktordæk - netop fordi mønsteret er udformet, som det er. Derudover kan dækket monteres med pigge for endnu bedre greb på isglatte veje, hvilket særligt er vigtigt i forbindelse med diverse arbejdsopgaver i vinterhalvåret, såsom entreprenørarbejde eller snerydning for byer og kommuner i specielt Sverige, Norge og Finland.

- Michelin RoadBib er blevet et populært dækvalg siden lanceringen og kunderne har efterspurgt de nye dimensioner. I dag bruger landbrugstraktorer stadig mere tid på vejen. Faktisk kan vi se, at traktorer til landbrug, byggeri og anlæg nu kører mere end halvdelen af tiden på almindelig vej. Det svarer til 80 procent af den samlede distance, de kører. Udviklingen gælder for køretøjer med forskellige ydelser. Derfor dækker vores produktpalette i dag traktorer fra 160 til over 400 hk, forklarer Aage Boller, chef for landbrugsdæk, Michelin Nordic.

- De primære fordele ved Michelin RoadBib-familien sammenlignet med et konventionelt dæk for disse typer af traktorer er øget komfort uanset underlaget. Samtidig giver det bredere mønster en mere præcis styring, mens dækkets lavere rullemodstand er med til at spare brændstof. Sidst men ikke mindst, så giver gummikvaliteten øget levetid i kombination med virkelig godt greb, tilføjer han.

 

Læs også

Weidemann-service på plads på Bornholm
Mertz bliver Pronar-importør
Claas og Datalogisk lancerer funktion til dataudveksling
Claas tilbyder »Try and Buy«-koncept
Den første af den største til mælkeproducent i Himmerland
Otte meter bred gyllenedfælder fra Gøma