Sponsoraftale skal styrke uddannelse

En sponsoraftale mellem TBS, Agco og HEG, som uddanner mekanikere til landbrugs- og entreprenørmaskiner, gør at uddannelsesinstitutionen i Himmerland altid vil have den nyeste Fendt-traktor stående på skolen. Traktoren skal som en del af undervisningen. Bag ideen står TBS Suldrup.

Plasticen sad stadig på sædet da elever flokkes fra alle retninger, mens en ny FendtOne trillede ned ad asfaltvejen til HEG - Himmerlands Erhvervs- og Gymnasieuddanneler, tidligere kendt som Erhvervsskolerne Aars.

Som fluer på et stykke fluepapir næsten klistrede de unge mennesker sig til den grønne model 724 med smil så brede, som var det ønskegaven juleaften.

Traktoren er et synlige bevis på, at HEG har indgået en sponsoraftale, som gør at de hver gang kalenderen vendes til et nyt år, får en spritny Fendt leveret på adressen, mens den »gamle« tages retur.

- Jeg er rigtig glad for, at vi har kunnet indgå denne aftale. En aftale som ikke mindst vidner om et godt samarbejde, siger Jan Garder, som er direktør for TBS Maskinpower, som sammen med Agco og TBS Suldrup har indgået aftalen med HEG.

Værdi for alle

Sponsoraftalen er kommet i stand fordi, HEG var på jagt efter en ny traktor til undervisningsbrug. Derfor kontaktede de blandt andet TBS i Suldrup for at få et godt tilbud.

- En Fendt ligger i den dyrere ende og jeg vidste godt, at med et tilbud på en middelstørrelse traktor, så ville jeg slet ikke kunne være med, fortæller Ernst W. Hansen, som er sælger ved TBS Suldrup.

Alternativet var en skrabet model, hvilket aldrig rigtig kom på tale, da det ikke ville give værdi for hverken uddannelsesstedet eller TBS.

- Så foreslog Ernst en sponsoraftale og det lød rigtig interessant for alle parter, fortæller Aksel Gaardsted Christiansen, som er uddannelseschef på HEG.

Afspejler virkeligheden

Fra skolens side, havde man ikke på forhånd bestemt sig for, at traktoren skulle være en Fendt, men uddannelseschefen er særdeles glad for valget, som skriver sig ind i historiebøgerne på flere måder.

For det første, er det skolens første Fendt nogensinde, og samtidig er det også skolen første sponsoraftale på en traktor.

- Vores uddannelser skal afspejle virkeligheden. Derfor kan én traktor eller et traktormærke ikke stå alene. Vi skal have nye, men også ti år gamle traktorer og forskellige mærker, fordi det er det de unge kommer til at møde derude. Men jeg er rigtig glad for denne aftale. Fendt er en rigtig populær traktor, bare se på salgsstatistikkerne, siger Aksel Gaardsted Christiansen.

Sponsoraftalen er lavet for fem år.

Det ypperste i sin størrelse

Traktoren er en Fendt 724 Vario fra FendtOne serien.

- Det er en ny model, som er det ypperste i den størrelse og må siges at være en bestsellert, siger Ernst W. Hansen om den grønne middelstørrelse traktor med 240 heste.

Instrumentpanelet består af en tablet-lignende skærm. Samtidig er der placeret en ny skærm i højre side af traktoren, mens der kan monteres endnu en skærm nedenfor loftet. Traktoren har et nyt forbedret ergonomisk armlæn med et nyt multifunktionelt joystick med et hav af funktioner.

En femårig aftale

Sponsoraftalen er, som en start lavet for fem år. Og spørger man Fendtmanden, Ernst W. Hansen, så er det kun en start.

- Jeg er enorm stolt over den her aftale og jeg er sikker på, at den ikke slutter efter fem år, siger Ernst W. Hansen, som håber det, at skolen har fået en Fendt, kommer til at betyde, at lærlingene, som kommer ud og blandt andet skal reparere og servicere Fendt traktorer, er endnu bedre rustet til opgaven.

- Der er ingen tvivl om, at det er dygtige unge mennesker, som kommer herfra, men Fendt er svær og skiller sig ud. Derfor tror jeg på, at det her vil komme til at dygtiggøre de unge, siger han.

Men Ernst W. Hansen kommer ikke tomhændet hjem til TBS i Suldrup efter leveringen af den grønne traktor. Med sig får han alle traktorens fire hjul, da traktorens alene skal bruges til, at lave fejl på, som de studerende skal løse og derfor skal den ikke køre nogen steder.

- En del af aftalen er, at jeg hvert år når jeg kommer med en ny traktor, tager den »gamle« med igen. Den skal jeg sælge som demotraktor, hvilket jeg på ingen måde er nervøs for. Man får en mellemklasses traktor med alt i udstyr, som ikke har kørt nogen kilometer og hvor der ingen slid er på hverken dæk, gear eller motor, siger han.

Eneste uddannelsessted i Danmark

HEG er det eneste sted i Danmark hvor man kan læse til landbrugsmaskinmekaniker og entreprenørmaskinmekaniker. Hvert år har skolen elever fra både Grønland og Færøerne.

HEG uddanner hvert år omkring 150 unge mennesker indenfor denne retning, hvor af cirka 100 bliver landbrugsmaskinmekanikere og 50 bliver entreprenørmaskinmekanikere.

Og selvom det lyder af mange, er der rift om de unge, som også headhuntes til andre brancher på grund af deres kompetencer indenfor både mekanik, elektronik, teknologi og hydraulik.

Læs også

Traktorsalget er status quo
Ny Scantruck-forhandler på Grønland udvider
Nyt dækforsøg skal kortlægge effekten af VF-dæk
Valtra vinder iF Design Award
Maskinhandler planlægger massive investeringer
Pronar på plads i Danmark