Sølvmedalje til dansk firma

SIMA-udstillingen, der er Frankrigs internationale messe for landbrugsmaskiner, uddelte forleden en række innovationsmedaljer, blandt andet opnåede danske Farmdroid FD20 en sølvmedalje.

På grund af coronasituationen blev dette års SIMA-udstilling i Paris aflyst, men før udstillingen blev aflyst, var der allerede anmeldt en række produktnyheder og de bedste af dem fik enten guld, sølv eller bronze forleden på et virtuelt pressemøde.

SIMA Innovation Awards er blevet uddelt siden 1931 for produkter, som dengang var befordrende for landbrugsproduktionen. I dag uddeles medaljerne blandt andet for produktionsfremmede metoder, effektivitet og bæredygtighed. Miljø og klima spiller en større og større rolle i udviklingen af landbrugsmaskiner, hed det blandt andet fra SIMA-komiteen, der uddelte medaljerne.

Det danske firma Farmdroid i Vejen fik tildelt en sølvmedalje i kategorien jordbearbejdningsmaskiner og afgrøder for deres autonome robot Farmdroid FD20, der er en markrobot, som hjælper planteavlere med at reducere omkostningerne til såning og renholdelse af afgrøderne. Med Farmdroid FD20-robotten dyrkes jorden økologisk, CO2-neutralt og uden risiko for at påføre jorden strukturskader fra tungt materiel.

I alt bliver der uddelt 15 SIMA Innovation Awards i fire produktkategorier og tre i kategorien særlige SIMA-priser.

Næste gang SIMA-udstillingen afholdes fysisk bliver til november 2022.

Læs også