Valtra vinder iF Design Award

IF Design Award er en af verdens mest prestigefyldte designkonkurrencer. Valtra G135 vandt i køretøjskategorien for produktdesign.

Den nye Valtra G-serie blev lanceret sidste år og tiltrækker fortsat anerkendelse. G135 var den eneste traktor, der blev tildelt en iF Design Award i årets konkurrence. Jurymedlemmer roste G135-modellen som den bedste samlede pakke i sin kategori. Tidligere i år vandt G-serien også Red Dot Design Award 2021 i Red Dot: Product Design Award-serien med den samme G135-model.

- Jeg må sige, det at vinde i iF Design Award-konkurrencen med den helt nye Valtra G135 er virkelig forbløffende. Aldrig før har den samme maskine formået at hente en pris ved både Red Dot og iF designpriserne, men det er præcis, hvad der er sket her i vores 70-års jubilæumsår, hvilket utvivlsomt er prikken over i´et, udtaler Kimmo Wihinen, Industrial Design & User Experience Manager hos Valtra.

G135 blev af juryen anset for at være særligt innovativ inden for design, skiller sig ud fra mængden og styrker Valtra-mærket. Valtra G-serien er en lille kæmpe, en kompakt universal traktor, der kan betjenes komfortabelt, mens man udfører opgaver uden besvær. G-serien kombinerer en kompakt størrelse med smidighed og et moderne design. G-serien er også den perfekte traktor til frontlæsseropgaver. Traktorens brugervenlighed fik også meget ros fra juryen.

Tildelt titlen »Tractor of the Year 2021«

- Det var også særligt rart, at juryen ikke kun roste G-seriens succesrige og unikke design, men også dets funktionalitet. Disse er i sidste ende arbejdsmaskiner, og vi fokuserer virkelig meget på brugervenlighed og arbejdseffektivitet, som også har stor indflydelse på vores kunders daglige liv og arbejde. For eksempel er det meget lave motordæksel, den smalle frontramme, det store panoramavindue og den brugervenlige flade ikke kun designhensyn. Frem for alt bidrager de til en smidig, kompakt og produktiv frontlæsser-traktor, siger Wihinen.

Umiddelbart efter lanceringen i 2020 blev G-serien tildelt titlen »Tractor of the Year 2021«. Traktorkabinen har andet prisvindende design i form af Valtra SmartTouch-armlæn, der tidligere blev hædret med Red Dot Design Award og iF Designpris.

Vinderne af iF Design Award vælges af en international jury bestående af 98 højt profilerede designeksperter. Årets konkurrence tiltrak 9509 bidrag fra 52 lande.

Læs også