Valtra styrker præcision med GPS-redskabsstyring

Valtra tilbyder nu højere nøjagtighed i markarbejdet gennem et samarbejde med hollandske Homburg, der leverer gps-redskabsstyring, som er kompatibelt med Valtras AutoGuide-system.

Der er større og større efterspørgsel på præcision til markarbejdet, hvor traktorerne i dag kan køre ned til to centimeters nøjagtighed, men det er ikke sikkert, at redskabet bagved har den samme præcision som traktoren.

Det kan skyldes varierende jordforhold eller et kuperet terræn, som gør, at redskabet ikke længere følger traktoren præcist. Med GPS-redskabsstyring får man nu muligheden for at opnå samme nøjagtighed på redskabet, som man har på traktoren.

Netop denne løsning tilbydes nu gennem de danske Valtra-forhandlere, hvor man ved køb af Homburg gps-redskabsstyring får et præcisionsværktøj, der er kompatibelt med Valtras eget AutoGuide-system. Redskabet kan nu styres via Valtras SmartTouch-armlæn, og dermed opnås høj præcision af redskabet.

Salg i Øst og Vest

- Ved at bruge GPS-redskabsstyring opnår man den maksimale præcision ude på redskabet, der hvor det virkelig tæller. Det kan være som roeavler, der radrenser i roerækkerne, eller en kartoffelavler, der ønsker at bedet efter stenstrenglæggeren står 100 procent præcist. Her kan GPS-redskabsstyring gøre en stor forskel, fortæller salgs- og produktspecialist hos Valtra, Bent Henneberg.

Valtra har for nyligt indgået en samarbejdsaftale med AG Precision om levering og servicering af Homburg-løsninger til Valtra-forhandlere i Jylland og på Fyn. På Sjælland er det Karl Mertz, som vil varetage denne opgave for Valtras-kunder. De to virksomheder er importører af Homburg SmartSolutions i Danmark.

- Med samarbejdet vil vi gerne vise, at kunder kan få hele pakken gennem Valtra. Hvis man som Valtra-kunde vil have GPS-redskabsstyring, sørger vores forhandlere for, at det bliver udstyret med en Homburg løsning-fra importøren i deres område, fortæller Bent Henneberg.

Læs også