Heden anlægger udstillingsareal

Erfaringerne fra forrige uges arrangement gør, at seks hektar bag maskinforretningen bliver permanent område til kommende maskinarrangementer.

På grund af heftig regn op til demo-dagene hos Heden Maskinforretning kom Hardi sprøjterne i forgrunden og de øvrige maskiner ikke ud at køre i kornmarken til højre i billedet. Fremadrettet vil de seks hektar, som ejes af maskinforretningen, blive anlagt med græs til kommende udstillinger og demonstrationer. Fotos: Per Jørgensen Salgschef Søren Bertelsen (med megafonen) oplyser, at Heden Maskinforretning i fremtiden vil satse yderligere på fremvisninger af maskiner ved lignende maskinarrangementer som i forrige uge, og i stedet skære ned på maskinopbuddet ved fremtidens dyrskuer.

Selv om 35 millimeter regn dagen forinden umuliggjorde demo-kørsel i kornmarken bag Heden Maskinforretning, så bevirker erfaringerne fra forrige uges to-dags maskinarrangement, at den midtfynske maskinforretning nu vil gøre arealet til et permanent græsområde til lignende demonstrationer og fremvisninger af maskinnyheder.

- Både de deltagende landmænd og vore leverandører udtrykte stor tilfredshed med arrangementet, og derfor bliver dette vort nye udstillingskoncept. Vi fremadrettet i højere grad vise maskiner frem på denne måde, og så i stedet skære ned på antallet af maskiner, vi ellers ville vise på dyrskuet, fortæller salgschef Søren Bertelsen efter demo-showet den 27. og 28. maj.

Til formålet vil de seks hektar, som Heden Maskinforretning ejer, men som er forpagtet ud, fremadrettet blive anlagt med græs, så det kan benyttes året rundt. Samtidig råder maskinforretningen over den nye maskinhal for enden af arealet, med varme og god akustik, hvor der sideløbende med den praktiske fremvisning vil kunne være indlæg og foredrag om maskinerne.

140 deltagere

- Vi vil fortsat være med på Det Fynske Dyrskue, men som nævnt ikke med et så stort maskinfremmøde, og vort åbent hus i marts vil også fortsat blive afviklet med dets sociale aspekt. Men kunderne kan forvente indbydelse til flere faglige arrangementer, hvor der er tid til både gennemgang og demonstration af maskinerne, understreger Søren Bertelsen.

Derfor beklager han overfor de omkring 140 deltagere i forrige uge, at det våde føre forhindrede den planlagte kørsel i marken med både den nye Aeon Twin-sprøjte og andre Hardi-modeller, samt fremvisning af Bogballe M45W med gps-udstyr.

Til gengæld var der rig lejlighed til at afprøve de nye Massey-Ferguson og Fendt traktorer på vejene omkring maskinforretningen. Begge dage fremviste have- og parkafdelingen også flere nyheder.

Læs også