Velbesøgt maskinskue hos S.D. Kjærsgaard

S.D. Kjærgaard kunne til maskinskue i Karlslunde byde på både en europamester og en danmarkspremiere.

Administrerende direktør og ejer Palle Kjærsgaard fra S.D. Kjærsgaard er ikke bekymret for at indtage den »palle-plads«, som maskinfører Bendt Risom (til højre) har lavet. Foto: Jesper Hallgren

På to herlige dage tidligere i juni havde S.D. Kjærsgaard maskinskue i Karlslunde, og administrerende direktør Palle Kjærsgaard kan se tilbage på to gode dage med mange interesserede gæster.

Han ville – som så mange andre – gerne have fremvist maskinerne på Roskilde Dyrskue, men når det nu ikke var muligt at komme på dyrskue, valgte S.D. Kjærsgaard altså i stedet at invitere til maskinskue.

- Jeg tror, at mange efterhånden har et behov for at komme ud og røre maskiner, og det var utrolig dejligt at møde så mange glade mennesker i det gode vejr, lød det fra Palle Kjærsgaard.

På S.D. Kjærsgaards hjemmebane på Metalgangen i Karlslunde var Case IH-traktorer linet op på række, og i et hjørne på pladsen havde Engcon demonstrationer, hvor maskinfører Bendt Risom »førte sig frem«.

Bendt Risom har tidligere vundet europamesterskabet i maskinførerkonkurrencer, hvor han var hurtigst og bedst til at løse forskellige opgaver, og han har tillige to gange været med til at vinde dansk EM-guld for hold.

Større trædeflade og kabine

I den modsatte ende af maskinskuepladsen kunne Brian Storgaard blandt andet fremvise en danmarkspremiere af Case IH Magnum 400 Rowtrac, der ankom til Karlslunde et halvt døgn før maskinskuets åbning.

- Rowtrac giver en større trædeflade, og traktoren nærmest flyder hen over jorden, fortalte Brian Storgaard begejstret.

- Denne model, tilføjede han, er konstrueret med rowtrac, som man også kan montere på enkelte andre modeller.

- Mange har efterspurgt en større kabine, og det får man altså også med denne her, påpegede Brian Storgaard foran den store Case IH-traktor med en motorkraft på 435 hk.

Læs også