Yanmar skaber nyt rødt univers

Yanmars rejse fra gule til Premium Red-røde maskiner startede i 2020 i Nordamerika – nu er turen for alvor kommet til Danmark, hvor importør og forhandler Maskiner A/S glæder sig til at præsentere de nye røde Yanmar-maskiner, der markerer en ny æra og strategi for mærket.

Hele programmet fra Yanmar er skiftet fra gul til rød. Pressefoto

Yanmar har i årtier været kendt for sine gule maskiner indenfor kompakte grave- og entreprenørmaskiner, der er kendte i hele verden. Sådan har det også været på det danske marked – altså lige indtil nu.

I kølvandet på de sidste års vækst og opkøb, besluttede den japanske maskinproducent nemlig, at det var tid for en ny farve-æra, og den traditionelle gule farve blev skiftet ud med rød – Premium Red.

I første omgang på det nordamerikanske marked i 2020, hvor den røde farve er blevet godt modtaget.

- Vores forhandlere og vores kunder kan virkelig godt lide den nye farve, har meldingen lydt fra Jeff Pate, der er salgsdirektør i Yanmar Compact Equipment North America.

Og hans to kolleger hos den danske importør og forhandler, Maskiner A/S, med hovedsæde i Horsens og afdeling i Slagelse, er reaktionerne på den nye Premium Red-farve også yderst positive:

- Den nye røde farve giver Yanmar-maskinerne er mere eksklusivt look, lyder det fra både salgschef Tommy Bergmann og marketing manager Mathilde Frandsen.

- Samtidig er den røde farve også mere praktisk, da smørefedt, olie og jord ikke ses så tydeligt, som på de gule, tilføjer Tommy Bergmann.

Unik farve

At Yanmar nu vælger at ændre sin maskinfarve til rød, ser Mathilde Frandsen som en klar fordel:

- Der er ikke mange maskinproducenter, som kører den røde farve på entreprenørmaskiner, som jo oftest er forbundet med den gule farve. På den måde er det måske et modigt skift, men det er en fornøjelse, at have en leverandør i ryggen, som har store ambitioner.

Hun understreger samtidig, at det kun er farven der ændres – maskinerne og de kvaliteter de er kendte for, er de samme som tidligere, hvor der løbende er kommet nye modeller til – senest tre modeller af minigravere fra 1,5 til 2 tons.

Til oktober følger en elektrisk minigraver.

- Og så skal man jo huske, at kunderne kan få deres maskiner leveret i præcis den farve de ønsker, tilføjer Mathilde Frandsen, der tilføjer at 2022 bliver et overgangsår i Danmark fra gul til rød.

Den officielle overgang fra gul til rød er sket hos alle Yanmar importører pr. 1. januar i år.

Årets nyhed

De nye røde Yanmar-maskiner har allerede fundet vej til salgsarealet hos Maskiner A/S i Horsens og Slagelse, hvor de er årets nyhed hér i 2022.

Mathilde Frandsen oplyser, at man også vil præsentere maskinerne på den kommende Kloakmesse 2022 i Fredericia, der skulle være afholdt i slutningen af januar, men som er blevet udskudt til slutningen af marts måned grundet corona-restriktionerne.

- Vi udstiller også altid på Roskilde Dyrskue ligesom vi arbejder på et arrangement selv i løbet af i år, slutter Mathilde Frandsen.

Foruden Yanmar er Maskiner A/S også forhandler af mærkerne Montabert, HBM Nobas, Ammann og Ifor Trailers. Se mere på www.maskiner-as.dk

Læs også