Valtra på Danmarksturné med ny løsning til kartoffelavlerne

Kartoffellægning kan i fremtiden blive langt nemmere og mere behageligt. Valtra og Grimme Skandinavien sætter fokus på fordelene ved at benytte Valtras TwinTrac-system, hvor redskaberne kan styres med fuldt udsyn gennem traktorens bagrude.

Sæsonen for at lægge kartofler nærmer sig. Derfor skal det forberedende arbejde snart i gang, hvor jorden skal løsnes og marken renses for knolde og sten. Til den type arbejde sidder man ofte i mange timer i en dårlig arbejdsstilling i traktoren, og det kan på sigt give vedvarende arbejdsskader.

Med TwinTrac-systemet fra Valtra kan chaufføren dreje sædet 180 grader og styre traktoren modsat kørselsretningen – med fuldt udsyn bagud, uden vrid i nakke og ryg. Sammen vil Valtra og Grimme nu sætte fokus på dette med en demotur i hele landet.

- Kartoffelproducenters arbejde med at forberede bedene er en opgave, der kræver meget af chaufføren. Han sidder mange timer i traktoren, hvor han gentagne gange må dreje nakken for at sikre korrekt styring af redskabet. De arbejdsforhold kan blive langt bedre og mere behagelige, og det er vigtigt, så han kan udføre sit arbejde bedst muligt, forklarer Jimmi Ravnborg, som er sales manager hos Valtra Danmark.

Demo landet rundt

På demoturen stilles der en helt ny Valtra T235 Direct til rådighed efterspændt en CS150 stenstrenglægger fra Grimme. Arbejdet med jordseparering, hvor marker ryddes for sten forud for kartoffellægning, kan således blive gjort langt lettere.

- Vores model T235 Direct, med Grimme-stenstrenglægger, er fra fabrikken monteret med et TwinTrac-system. Den spritnye traktor skal sammen med stenstrenglæggeren turnere rundt i landet i samarbejde med vores forhandlere, siger Jimmi Ravnborg.

For at få muligheden for at prøvekøre sættet kræver det blot, at interesserede booker en demotur gennem den lokale Valtra-forhandler.

Sættet med Valtra T235 Direct samt Grimmes CS150 stenstrenglægger starter turen i uge 13 og gør stop seks steder i landet med tre dages ophold hvert sted. Turen går fra det sydlige til det nordlige Jylland, over Djursland til Sjælland og ender på Lolland.

De lokale forhandlere vil tage kunden med ud, hvor de kan se og prøve kræfter med udstyret. Første lokation er omkring Grindsted, og kunder vil få nærmere besked om tid og sted ved tilmelding.

Læs også