Hvilke opgaver kan gravemaskinen bruges til?

En gravemaskine er en entreprenørmaskine, der anvendes til at grave i jord samt andre løse materialer såsom grus og sand.

Gravemaskinen er en maskine, der består af et understel, typisk enten med hjul eller bælter, og nogle på skinner, hvor der er monteret en opbygning med motor, førerhus, gravearm og kontravægt på, skriver Presselogen/Mynewsdesk.com i en pressemeddelelse.

Under kategorien gravemaskiner findes en række forskellige maskiner, og herunder hører også minigraveren. Denne form for gravemaskine kan bruges til en række opgaver, hvoraf nogle fremgår af det nedenstående:

Udgravning til terrasse

Udgravning til indkørsel

Udgravning til fundament

Belægning af fliser

Fjernelse af stubbe

Nedgravning af stolper

Fordelen ved at gøre brug af en minigraver til dit projekt er, at den kan klare opgaver, du ellers havde brugt lang tid på, på en brøkdel af tiden.

Dertil skal det nævnes, at minigraveren findes i forskellige størrelser, og det er derfor vigtigt at have for øje at vælge den rette størrelse til dit projekt.

Hvilke andre typer gravemaskiner findes der?

En af de gravmaskiner, du hyppigst ser, er dybdeskovlmaskinen. Denne maskine benyttes til gravning under maskinens niveau og kan udstyres med forskellige redskaber.

Udover den almindelige hydraulisk drevne skovl ses dybdeskovlmaskinen også ofte udstyret med andre redskaber såsom grab, boreudstyr, hydrauliske hamre, pladevibratorer og planerblade.

Højdeskovlmaskinen er beregnet til at arbejde over maskinens niveau og finder typisk sin anvendelse i åbne miner og stenbrud. Højdeskovlmaskinen har en læssekapacitet på op til 2000 i timen.

Slæbeskovlmaskinen er karakteriseret ved at have en lang gitterudligger, som slæbeskovlen trækkes i en wire langs, og den fyldes derved med jord. Denne maskine ses typisk anvendt ved gravning under vand, hvor rækkevidden er afgørende.

Udover slæbeskovlen kan den også være forsynet med en grab eller en nedbrydningskugle.

Læs også