Bagsmæk til nøjagtig udlægning

Der er i og for sig ikke ret meget nyt i, at man via et beslag kan bestemme en fast åbning af bagklappen på en entreprenørvogn, når man for eksempel lægger stabilgrus ud på en vej. Men nu vil Tim til at gøre det på en ny måde. Folkene fra Thyregod, der producerer Tim-vognene, har nemlig udviklet et specielt vifteformet beslag, der sikrer, at åbningen ikke kan ændre sig undervejs.

- Nogle kunder har spurgt, om vi ikke kunne konstruere et beslag, der var nemt at anvende, og hvor indstillingen ikke kunne skride som følge af belastningen på bagklappen, når der tippes. Og nu har de fingernemme folk i teknisk afdeling og ude på fabrikken udviklet et elegant, brugervenligt og sikkert beslag, der løser opgaven, fortæller Kurt Gjødsbøll fra Thyregod, som producerer Tim-vognene i Danmark.

Tim-vognen er en rigtig allround entreprenørvogn til mange formål, og med den nye grusudlægger-bagsmæk kan vognen også udlægge en fast mængde grus eller lignende, når der tippes og køres fremad.

Vognen er udrustet med kraftige bladfjedre under de to aksler og trækket. Det giver en god kørekomfort og mindsker stresspåvirkninger gennem vognen. Demovognen er med pneumatiske bremser med ALB-ventil, det vil sige, at vognen tilpasser bremsekraften i forhold til vægten på ladet.

Læs også