Dækfirmaer demonstrerer på Dansk Markdemo

De danske dækspecialister Bridgestone, Michelin, NDI Group og Vredestein melder klar til Dansk Markdemo 2023 med flere spændende demo-aktiviteter.

Dansk Markdemo får selskab af fire store dækfirmaer, Bridgestone, Michelin, NDI Group og Vredestein, som vil sætte fokus på brugen af forskellige dækteknologier og betydningen af at køre med korrekt lufttryk i dækkene, som passer til belastning.

- Der vil være to John Deere traktorer monteret med nøjagtig samme VF dæk og med samme redskab, der på en bane vil vise forskellen mellem at køre med optimalt lufttryk og det lufttryk, mange formentlig kører med til daglig. Vi ønsker at vise betydningen af at anvende det korrekte lufttryk i forhold til hjulslip og effektivitet i marken, siger product manager hos Bridgestone Keld Andersen.

- På Bridgestone standen medbringer vi også en traktor, der har kørt plus 4.000 timer på VF dæk og fortæller om holdbarheden ved korrekt brug af VF dæk og meget mere, slutter han.

- Hos Michelin kan man få syn for, hvad der sker nede i jorden, når man kører med for højt lufttryk, og vi står også klar til at give de besøgende tips til, hvordan man kan justere lufttrykket i sine dæk og derved optimere udbyttet i marken, fortæller account manager Jacob Alsing Axen.

Undgå skadelig jordpakning

I regi af GUDP-projektet SoCoRisk, som har til formål at oplyse om skadelig jordpakning og udbrede viden om programmet terranimo og dets barrierer i forhold til at blive et udbredt risikostyringsværktøj for konsulenter og landmænd, kan man møde Jens Bjerggaard Kristensen fra Sagro.

- Vi viser terranimo.dk, som er et webbaseret program, som simulerer risikoen for skadelig jordpakning. Det vil være muligt for de besøgende at undersøge, om de selv har operationer i marken med risiko for skadelig jordpakning. Simuleringen tager udgangspunkt i dækopsætning, maskinoplysninger, vejr og jorddata, fortæller Jens Bjerggaard Kristensen.

- På Dansk Markdemo viser vi i samarbejde med dækfabrikanterne, hvordan risikoen for skadelig jordpakning kan mindskes. Her håber vi også at oplyse om de skader, som man ikke umiddelbart kan se fra de kørende maskiner, tilføjer han.

Læs også