Karl Mertz-lærling er landets bedste

Peter True fra Karl Mertz vandt konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling inden for landbrugsmaskinmekanikere, der for første gang blev afviklet på Roskilde Dyrskue.

Det blev 20-årige Peter True, der er lærling hos Karl Mertz A/S i Horreby på Falster, som trak det længste strå, da konkurrencen om at blive Danmarks bedste lærling inden for landbrugsmaskinmekanikere for første gang blev afviklet på Roskilde Dyrskue.

Sidste år blev mesterskabet afholdt på Agromek, men i år, hvor Agromek-udstillingen ikke afholdes, foregik mesterskabet altså i forbindelse med skuet.

For de fire lærlinge, der var med i finalefeltet, handlede det blandt andet om at fejlsøge og skrue på fire forskellige maskiner – en gigantisk roeoptager, en traktor, en rundballepresser og en minilæsser.

En landbrugsmaskinmekaniker anno 2023 skal ikke kun være god til at skrue på maskiner, fordi moderne landbrugsmaskiner er fyldt med computerstyrede dele og software, så lærlingene skal både kunne mestre mekanik og elektronik.

Oliver Elmerkjær fra Sivertsen A/S var også med i finalefeltet, og han opnåede en placering som nummer tre.

Læs også