Danmarks største liftophængte skrælplov vises på markdemo

Farmimplement ApS, som er importør af de spanske Ovlac-plove, viser deres flagskib inden for liftophængte skrælvendeplove af typen Ovlac Mini.

undlad

Det er en liftophængt 11-furet skrælplov med en arbejdsbredde på hele 4,25 meter. Med brede skær som standard sikres det, at der altid er fuld gennemskæring.

Det skriver Farmimplement ApS i en pressemeddelelse i anledning af Dansk Markdemo, der finder sted ved Lunderskov tirsdag og onsdag i denne uge.

- Transport på vejen udføres let ved at vende ploven halvt omkring til lodret position. Som standard er ploven udstyret med dybde-transporthjul, der aktiveres ved at flytte en split-bolt, står der at læse.

Tillader tvillingehjul og autostyring

Ovlac Miniplov anvendes typisk til mekanisk ukrudtsbekæmpelse i form af skrælpløjning. Det er typisk rodukrudt, som bekæmpes med miniploven, og ploven er udstyret med korte og cylindriske muldplader, der ruller jorden rundt og giver en god sammenblanding.

- Vi oplever flere og flere, også konventionelle landmænd, som finder ploven interessant, fordi den har stor kapacitet, er billig i drift og kan pløje ned til 18 centimeters dybde, udtaler Jens Iversen, adm. direktør i Farmimplement ApS.

Plovens vendehoved sidder midt på den brede plov og kan derfor vendes uden avancerede indsvingnings-systemer. Ploven er en »on-land«-model, hvilket giver mulighed for at køre med tvillingehjul og anvendelse af autostyring.

Læs også