Case IH er klar med ny og simpel måde at indlæse markkort

I samarbejde med Landbrug & Fødevarer lancerer Case IH et nyt system for indlæsning af markkort via bedrifternes CVR-numre.

- Vi har oplevet, at en af de store barrierer for vores kunder for at komme i gang med præcisionslandbrug, er at deres marker ikke har været tegnet ind i vores markstyringsprogram og overført til maskinerne. Hvis først marken er inde er det markant nemmere at komme i gang med tildelingskort, AB-linjer samt indlæsning af udbyttekort fra mejetærskeren, forklarer Lars Grønlund, der er specialist for præcisionslandbrug i Norden & Baltikum for Case IH, og fortsætter:

- Når først markerne er på plads flyder dataene stort set af sig selv til markstyringsprogrammet.

Case IH har derfor længe været på udkig efter et redskab, som kunne hente markerne direkte hos Landbrug & Fødevarer, der som de eneste har alle marker tegnet op og opdelt på hvert enkelt landbrug.

Nemt at overføre data

Case IH har nu fundet en løsning, der ved hjælp af bedriftens CVR-nummer kan genere en shapefil, som meget enkelt kan overføres til den enkelte traktor eller markstyringsprogram. Herefter er alle marker registeret til CVR-nummeret uploadet til kunden.

- Baggrundsmaterialet er det samme som bruges til CropSat og præcisionen er nøjagtig den samme, fortæller Lars Grønlund.

- Der er meget potentiale i denne løsning og vi er rigtig glade for at kunne hjælpe de danske landmænd yderligere med at komme i gang med præcisionslandbrug og derfor vil jeg opfordre alle landmænd til at høre nærmere om vores løsning, slutter Rasmus Buhl, salgsansvarlig for Case IH i Danmark.

Læs også